Süper Lig Takımı Destek Bekliyor

İlk olarak Bölgesel Lig’de ardından ise 1.Lig’de şampiyon olarak üst üste iki yıl şampiyonluk yaşayarak tarihinde adını ilk kez Türkiye Tekerlekli Sandalye Süper Basketbol Ligi’ne yazdıran Melikgazi Belediyespor yeni sezon çalışmalarına başladı.

Bu sezon Kayseri tarihinde ilk kez bir takım Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nde mücadele edecek. Üst üste iki kez şampiyon olarak Süper Lig’e yükselen Melikgazi Belediyesi Bedensel Engelliler Spor Kulübü, yeni sezon için çalışmalara başladı.

Talas Spor Salonu’nda Antrenör Hakan Baydar nezaretinde ilk çalışmasını yapan Siyah-Beyazlı takım sezon başlayana kadar çalışmalarını haftada üç antrenman ile sürdürecek. Genç bir kadroya sahip olan ekip, açtığı yaz okulu ile altyapısına yeni yetenekleri de katmayı ihmal etmiyor. Engelli gençleri spor ile sosyal hayata katmayı amaçlayan ekibin en büyük sorunu ise sponsor bulamaması. Antrenör Hakan Baydar, ’’Kayseri’de ilk defa Melikgazi Belediyespor Bedensel Engelliler takımı Süper Lig’de çıktı. Bu büyük bir başarı. Kayseri için iyi bir onur’’ dedi.

Baydar, ligde kalıcı olmaları için maddi desteğe ihtiyaç duyduklarını dile getirirken, sözlerini şöyle sürdürdü: ’’Mütavizi bir bütçe ile bu lige yükseldik. Ama Süper ligde bütçeler 400 Bin TL ile 1 Milyon TL arasında değişiyor.?Bizim bu rakamları yakalamamız çok zor. Bugün Galatasaray yurt dışından İngiltere’den iki tane oyuncu getirerek kendi değerini yükseltti. Beşiktaş çok büyük yatırımlar yaparak Türkiye’deki diğer sporculara önem veriyor. Balıkesir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Belediyesi, Şanlıurfa Belediyesi gibi büyük belediyeler 1 Milyon Lira bütçe ayırarak bu engelli arkadaşlarımıza destek veriyorlar. Melikgazi Belediyesi sağolsun bize destek veriyor ama bu yeterli değil. En mütevazı bütçe bizim bütçemiz. Aşağı yukarı 100-150 Bin TL civarında. Bu konuda Melikgazi Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç’ın büyük desteği ve katkısı oluyor. Ama bu Süper lig için yeterli değil. Bu ligde kalıcı olabilmemiz için sponsorlara ihtiyacımız var. Bizi destekleyecek, Kayseri’de işin gerçeği babayiğitler arıyoruz. Bu takımımıza engelli arkadaşlarımıza destek verip, el uzatıp onların belirli yerlere gelmesi ve Türkiye’de ve Avrupa’da isim yapmamızı sağlayacak arkadaşlara ihtiyacımız var. Kayseri halkını da bu engelli arkadaşlarımıza destek vermeye davet ediyorum. Bütün Kayseri halkını maçlarımıza davet ediyorum.”

Bu sezon 12 takımın mücadele edeceği Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Lig’i 23 Ekim’de oynanacak ilk hafta maçları ile başlayacak.

Kaynak: İHA