Rasim Kara'dan Boyko Eleştirisi

Beşiktaş'ın eski kalecisi ve teknik direktörü Kara:'Boyko geçen sene verilen şansları kullanamadı. Oynadığı maçlarda iyi intiba bırakmadı' 'Utku, fiziği ve tekniğiyle önemli bir kaleci. Beşiktaş, şans verdiği takdirde geleceğin milli takım kalecilerinden biri olabilir' 'Üç büyük takımda hala 'kim gelecek, kim gidecek' belirsizliği yaşanıyor'

HÜSEYİN EROĞLU - Beşiktaş'ın eski kalecisi ve teknik direktörü Rasim Kara, siyah-beyazlı takımın Ukranyalı kalecisi Denys Boyko'yu eleştirdi.

Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Gelişim Direktörlüğü Bölgeler Sorumlusu olarak görev yapan Rasim Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen sezonun devre arasında Ukrayna'nın Dnipro takımından transfer edilen Boyko'nun beklentilerin altında kaldığını söyledi.

Boyko'nun Beşiktaş'ta iyi bir intiba bırakmadığını belirten Kara, 'Boyko geçen sene verilen şansları kullanamadı. Oynadığı maçlarda iyi intiba bırakmadı. Şu anda Beşiktaş'ın 4 kalecisi var. Tolga Zengin şampiyon takımın kalecisi. Bu sene daha iyi olacağını tahmin ediyorum. Fabricio bir muamma. Çok sakatlık geçirdi. Şenol Güneş bir karar verecek ve iki yabancı kaleciden biri tribüne çıkacak.' ifadelerini kullandı.

- 'Utku milli takımın kalecisi olabilir'

Rasim Kara, Beşiktaş'ın kadrosuna kattığı yeni kalecisi 18 yaşındaki Utku Yuvakuran'ın önemli bir yetenek olduğunu vurguladı.

Genç kalecinin ciddi bir potansiyeli olduğunu anlatan Kara, 'Utku, fiziği ve tekniğiyle önemli bir kaleci. Beşiktaş, şans verdiği takdirde geleceğin milli takım kalecilerinden biri olabilir. Birkaç maçını izledikten sonra Beşiktaş'a önerdim. Yolu açık olsun umarım başarılı olur.' şeklinde konuştu.

- 'Takımlarımız plansız'

Tecrübeli futbol adamı, sezonun başlamasına az bir süre kalmasına rağmen Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın henüz tam anlamıyla hazır olmamasını da eleştirdi.

Ligin mayıs ayında bitmesine rağmen takımların hala bir belirsizlik yaşadığını söyleyen Kara, 'Üç büyük takım da aynı yönetimlerle, aynı teknik adamlarla devam ediyorlar ama takımlarda hala kim gidecek, kim gelecek belirsizliği yaşanıyor.' dedi.

Takımların plansızlığının hem milyonlarca avro kayba hem de lige kötü başlamaya sebep olduğunu dile getiren Rasim Kara sözlerini şöyle sürdürdü:

'Ligin başlamasına çok az kaldı. Takımlarda hala kim gidecek, kim gelecek belirsizliği yaşanıyor. Beşiktaş'ta hangi kaleci gidecek, Gomez ne olacak, Sosa devam edecek mi etmeyecek mi, stoper konusu nasıl çözülecek hala belli değil. Fenerbahçe'de de orta sahaya mı transfer yapacaklar, santrfor mu alacaklar, Van Persie ne olacak, şeklinde belirsizlik var. Bu kadar plansız, programsız işler olmamalı. Gelecekler, gidecekler, alternatifler şimdiye kadar belli olmalıydı ve bir an önce bitirilmeliydi. Böyle bir planlamayı ben kabul etmiyorum.'

- 'Deplasman yasağının kalkması iyi oldu'

Deplasman yasağının kaldırılması yönünde tavsiye kararı alınmasını da değerlendiren Rasim Kara, sözlerini şöyle tamamladı:

'Bizim futbol oynadığımız dönemlerde İnönü Stadı'nın yarısında Fenerbahçeli ya da Galatasaraylı diğer yarısında da Beşiktaşlı taraftarlar olurdu. Hazırlık maçları dahil hiç boş tribüne oynamadım. Seyircili statta maç yapmak daha çok şevk verir. Bu yasağın kalkması iyi oldu. Zaten bekliyorduk. Umarım sadece saha içinde değil saha dışında da fair-play olur. Başkanlardan futbolculara kadar herkesin haddini bilerek beyanatlar vermesini diliyorum. Güzel şeyler olacak diye ümit ediyorum.'

Kaynak: AA