Bocuse D'or, Türkiye Şampiyonunu Arıyor

60 ülkede gerçekleşen Bocuse d’Or, 4’üncü kez Türkiye’yi dünyada temsil edecek şeflerini seçmeye hazırlanıyor. Sirha İstanbul 2016 Otelcilik, Restoran ve Yiyecek İçecek Sektörünün Uluslararası Buluşması kapsamında gerçekleşecek olan ve sektörün en önde gelen şefleri arasına girme fırsatı veren Bocuse d’Or 24-25 Kasım 2016 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek.

1987’den bu yana Bocuse d’Or

Asrın şefi olarak seçilen Paul Bocuse tarafından oluşturulan Bocuse d’Or yarışması, 1987 yılından bu yana, iki senede bir beş kıtadan önde gelen yetenekleri Lyon‘da bir araya getiriyor. Bocuse d’Or yarışması, alanlarında kendilerini geliştirmek isteyen şeflere kariyerleri için büyük bir sıçrama tahtası sunarak, becerilerini sergilemek için eşsiz bir fırsat veriyor.

Dünyadan 350 adayın katıldığı yarışmanın geçen sene Türkiye birincisi olan Şef Mutlu Şevket Yılmaz, bu sene mayıs ayında Avrupa elemelerinin gerçekleştiği Bocuse d’Or Budapeşte’de Türkiye’yi başarıyla temsil etti.

24-25 Kasım 2016 tarihinde İstanbul Kongre Merkezi’nde yapılacak Bocuse d’Or Türkiye Komite Başkanı Rudolf Van Nunen ve Mehmet Gök, Savaş Aydemir, Tarkan Özdemir ve Gürcan Gülmez’in de bulunduğu Bocuse d’Or Türkiye Komitesi, yarışacak 8 adayı belirleyecek, belirlenen 8 aday içerisinden kazanan 4 şef Türkiye Finaline geçiş yapacak. Bocuse d’Or Türkiye Ön Seçmeleri, Sirha İstanbul Otelcilik, Restoran ve Yiyecek İçecek Sektörünün Uluslararası Buluşması çerçevesinde gerçekleşecek.

Başvuruların https://sirha-istanbul.com/bocusedor/ adresinde bulunan başvuru formu doldurularak yapılması gerektiği, gerekli tüm bilgilere web sayfasından ulaşabileceği ve son başvuru tarihinin 30 Eylül 2016 olduğu açıklandı.

Kaynak: İHA