Yozgat Valisi Yurtnaç, ASKF'yi Ziyaret Etti

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Yozgat Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunu (ASKF) ziyaret etti.

ASKF binasında gerçekleşen ziyarette Vali Yurtnaç, spor kulüpleri temsilcileri ile bir süre sohbet ederek sıkıntılarını dinledi.

Amatör sporun desteklenmesi gerektiğini belirten Yurtnaç, 'Eğer biz amatör sporu desteklersek bu tür ufak illerde kabiliyetli gençlerimizi daha rahat tespit edebiliriz. Bunlarında eğitimlerini düzgün almalarını ve eğitimli sporcu olmalarını sağlayalım. Hem sporcu olup hem de eğitimli olanların sporunu sahaya nasıl yansıttığını görüyoruz. Hal böyle olunca ortaya centilmen, anlayışlı sporcular ortaya çıkıyor.” dedi.

Sporun bir kazanç kapısı olduğunu ifade eden Yurtnaç, şunları kaydetti:

'Spor kazanç kapısı olduğu kadar, bir ilin de temsilidir. Türkiye'den dünya yıldızı bir sporcu çıkartırsınız yurt dışına gider, Türk insanından konuşur. Arda Turan çıkar Barcelona’da oynar orada Türkiye'den bahsettirir. Rıza Kayaalp çıkar, defalarca Avrupa ve dünya şampiyonu olur, dünyanın çeşitli yerlerinde madalyalar alır, Türkiye’den bahsettirir. Bizler de amatör sporlarla uğraşan gençlerimizi bu doğrultuda yetiştirebilirsek, bu sporcuların hem ülkesine hem yetiştiği iline büyük faydası olur.'

Amatör spora desteğin sadece malzeme desteğinden ibaret olmadığını vurgulayan Yurtnaç, sporcuların hayata hazırlanmasında, eğitiminde, kişisel gelişiminde de destekte bulunulması gerektiğini sözlerine ekledi.

Vali Kemal Yurtnaç ziyaretin ardından Futbol 2. Amatör Küme A Grubunda şampiyon olan Bozokspor ve B Grubunda şampiyon olan Yerköyspor'a kupalarını takdim etti.

Kaynak: AA