Türkiye Bisiklet Şampiyonası

Şampiyonanın 3. ayak yarışları Ordu'da sona erdi Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz: 'Bakir yaylaları ve eşsiz kıyı şeridiyle Ordu ili geleceğin parlayan yıldızı olacaktır. Bisiklet Şampiyonası bu tanıtımda önemli bir misyon üstlendi'

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Şampiyonası 3. Ayak Puanlı Yol Bisikleti Yarışları Ordu'da sona erdi.

Ordu Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleşen yarışlara Türkiye'nin 40 ilinde faaliyet gösteren 50 kulüpten yaklaşık 500 sporcu katıldı.

Karadeniz'de ilk kez Ordu'da yapılan ve 11 Temmuz'da Altınordu ilçesi Karşıyaka Mahallesi Şehit Yalçın Yamaner Bulvarı üzerinde yapılan kriteryum yarışlarıyla start alan şampiyona, toplam 9 branşta Perşembe ilçesi Efirli-Bolaman arasındaki sahil yolunda gerçekleşen yarışlarla son buldu.

Şampiyonada büyük erkeklerde Georgi Petrov Georgiev, büyük kadınlarda Ayşe Çakır, genç erkeklerde Remzi Can Abacı, genç kızlarda Damla Nur Bayraktar, yıldız erkeklerde Muhammed Selçuk, yıldız kızlarda Keziban Koyun, minikler yıldız erkeklerde İbrahim Gül, master 40'da Devrim Ardıç, master 50'de İsmail İltir birinci oldu.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Bisiklet Federasyonunun organizasyonunda toplam 7 ayaktan oluşan şampiyona için uzun süredir temas ve görüşmeler sürdürdüklerini, büyükşehir belediyesi olarak şampiyonanın ödüllerle birlikte ev sahipliğini üstlenerek bu önemli organizasyonu Ordu'ya kazandırdıklarını belirtti.

Ordu Büyükşehir Belediyesinin sadece teknik alanda hayata geçirdiği yatırımlarla değil, sosyal ve kültürel çalışmaların yanı sıra spor alanında da birçok önemli projeye imza atarak adından sıkça söz ettirdiğini belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

'İlimizin eşsiz güzelliklerini herkesin görmesini istiyoruz. Hayata geçirdiğimiz yatırımların başında yol çalışmaları var. Ordumuzun turizm potansiyelini yüksek görüyor ve gelecek için önce ulaşım diyoruz. Bakir yaylaları ve eşsiz kıyı şeridiyle Ordu ili geleceğin parlayan yıldızı olacaktır. Bu yıldızı tanıtmak için de spor turizmi dahil her unsuru kullanmak istiyoruz. Bisiklet Şampiyonası bu tanıtımda önemli bir misyon üstlendi. Çünkü 500 civarındaki sporcu ve teknik adam, bu eşsiz güzellikleri görme fırsatı yakaladı. İnanıyorum ki bu organizasyon vesilesiyle güzelliklerimiz, binlerce kişiye ulaşacak ve anlatılacak.'

Kaynak: AA