Havalı Ateşli Silahlar Gençler Milli Takım Seçmeleri Mersin'de Yapıldı

Mehmet Bülent Torpil Havalı Ateşli Silahlar Gençler Milli Takım seçmeleri Erdemli Atış Poligonu’nda yapıldı.

16-23 Eylül 2016 tarihinde Azerbaycan’da düzenlenecek olan ISSF Havalı Ateşli Silahlar Gençler Dünya Kupası’na gidecek milli takımı belirlemek için Erdemli Atış Poligonu’nda sporcu seçmeleri yapıldı. Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu’nun 2016 yılı faaliyet programında yer alan ve İçel’in ev sahipliğinde merhum federasyon Başkanı Mehmet Bülent Torpil adını taşıyan Havalı Ateşli Silahlar Gençler Milli Takım seçmelerine, 24 ilden 57 kulüpten 320 sporcu katıldı.

İlk gün yapılan antrenman atışlarının ardından, bugün yapılan müsabakalar sonucunda Milli Takım seçmelerinde dereceye giren sporcular belirlendi. Dereceye giren sporcuların madalyalarını, Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Havalı ve Ateşli Silahlar As başkanı Kadri Akgün, Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Şen, Teknik Kurul üyesi Murat Arslan ve antrenör Kemal Aksu tarafından verildi.

Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu tarafından İçel Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Erdemli Atış Poligonu Tesisleri’nde gerçekleştirilen seçmelerde başarılı olan sporcular, 16-23 Eylül 2016 tarihinde Azerbaycan’da yapılacak şampiyonaya katılarak Türkiye’yi temsil edecekler.

Bu kapsamda 50 metre serbest tabanca genç erkekler ferdide Cihat Vaysal, Mücahit Fatih Uludağ, Mücahit Çağrı Kayabaşı, 25 metre spor tabanca genç bayanlar ferdide Elif Kırklar, İlayda Tarhan, İrem Pulak, 10 metre genç erkekler tüfek ferdide Burak Dağlı, Yılmaz Akgün, Kadir Yıldırım, 10 metre genç bayanlar tüfek ferdide de Şeymanur Koca, Kübranur Altınbilek ve Ayten Atılkan dereceye girdiler.

Kaynak: İHA