2016 Copa İstanbul Esenyurt Turnuvası Başladı

15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan vatandaşları anmak ve unutturmamak amacıyla Esenyurt’ta düzenlenen “Uluslararası U 19 2016 Copa İstanbul Esenyurt-15 Temmuz Şehitlerine Selam” Turnuvası başladı.

Esenyurt Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan vatandaşlar için “Uluslararası U 19 2016 Copa İstanbul Esenyurt-15 Temmuz Şehitlerine Selam” Turnuvası düzenlendi.

15 Temmuz demokrasi şehitlerini anmak ve unutturmamak amacıyla düzenlenen turnuvaya Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadyumu’nda start verildi.

Turnuvanın açılışı Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun penaltı atışıyla yapıldı.

Turnuvanın ilk maçında Karagümrük İstanbul Spor ile BOMA  Akademi Hollanda Spor karşılaştı. Kıyasıya rekabete sahne olan maç golsüz berabere bitti. Turnuvada yerli ve yabancı ekiplerden oluşan 6 takım yarışıyor. Tamamlanan müsabakaların ardından final maçı ise 15 Ağustos’ta Necmi Kadıoğlu Stadyumu’nda oynanacak. Turnuvanın ilk maçı vatandaşlardan yoğun ilgi görürken çocuklar da genç sporcularla hatıra fotoğrafları çektirdi.

Eski bir sporcu olarak o günlerini anımsadığını belirten Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “Copa 2016 İstanbul Esenyurt Turnuvası’nın açılışını yaptık, inşallah bizim için iyi olur. Darbe girişimi bizim için iyi bir antrenman oldu. Ülke savunması için, milletimiz kendi ülkesine, bayrağına ve vatanına sahip çıkmanın önemini bir kez daha pratik olarak kavradı. Okullardaki şablon kelimeler ile olmuyormuş, yaşamak ve tehlikeyi görmek lazımmış” dedi.

Kaynak: İHA