'Türkiye'de Forma Giymek Beni Heyecanlandırıyor'

Akhisar Belediyespor'un Portekizli futbolcusu Miguel Lopes:'Türkiye ligi çok rekabetçi. Burada forma giymek beni heyecanlandırıyor' 'Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'ın güçlü olduğunu biliyorum. Akhisar Belediyespor'da onlara karşı forma giyecek olmam heyecan verici'

ALİ KORKMAZ - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Akhisar Belediyespor'un Portekiz temsilcisi Sporting Lizbon'dan kiraladığı Miguel Lopes, Türkiye'de ve Akhisar Belediyespor'da forma giyeceği için çok mutlu olduğunu söyledi.

Miguel Lopes, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Türkiye'de birçok Portekizli oyuncu ve teknik direktör var. Türkiye ligi çok rekabetçi. Burada forma giymek beni heyecanlandırıyor.' dedi.

Sezon hazırlıkları kapsamında Düzce Topuk Yaylası ve Avusturya'da birer kamp yaptıklarını anlatan 29 yaşındaki sağ bek, çalışmalara Akhisar'da devam ettiklerini kaydetti.

Hazırlık aşamasında hem bireysel hem de takım olarak eksiklerini gördüklerini anlatan Portekizli futbolcu, 'Teknik heyetimizin de uyarılarıyla eksikliklerimizi tamamlamaya çalışıyoruz. Güzel bir sezon geçirmeyi umut ediyoruz. Takım arkadaşlarım beni iyi karşıladı, bu da beni rahatladı. Tüm oyuncuların kafası çok rahat. Böyle bir atmosferde başladık. Sezon başlayınca da bu durum devam edecektir.' diye konuştu.

- 'Türkiye Ligi'ni takip ediyorum'

Lopes, Portekiz Milli Takımı ile ilk maçında Türkiye'ye karşı forma giydiğini, Braga ile de UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş'a karşı mücadele ettiğini anımsattı.

Portekizli oyuncu, 'Türkiye Ligi'ni takip ediyorum. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'ın güçlü olduğunu biliyorum. Akhisar Belediyespor'da onlara karşı forma giyecek olmam heyecan verici.' ifadelerini kullandı.

- 'Ailem de Türkiye'ye gelecek'

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini ilk defa duyduğunda eşi ve çocukları için endişelendiğini ifade eden Lopes, şöyle konuştu:

'Gideyim mi kalayım mı diye düşündüm. Çünkü her şeyin başındaydım. Takım arkadaşlarımla ve tercümanımız Özgür Nac'la konuştuğumda her şeyin normale döndüğünü söylediler. Normale döndükten sonra burada kalmaya karar verdim. Ailem de Türkiye'ye gelecek.'

- Takımda 4 Portekizli

Akhisar Belediyespor'da 2016-2017 sezonunda Miguel Lopes'in yanı sıra Portekizli oyuncular olarak takım kaptanı Custodio, Vaz Te ve Sami de forma giyecek.

Ege temsilcisinde diğer yabancı oyuncular Brezilyalı Douglao, Kolombiyalı Rodallega, Kamerun asıllı Fransız Nguemo ve Sırp kaleci Lukac bu sezon kadroda yer alıyor.

Kaynak: AA