Hakemler Ve Gözlemciler Aydın'da Eğitimden Geçti

Yeni sezon öncesinde seminerde buluşan Aydın, Denizli, Muğla, Uşak illerinin klasmanda görev yapan hakem ve gözlemciler düzenlenen eğitim programıyla çok sayıda değişen kural hakkında yeniden bilgi sahibi oldu.

ydın, Denizli, Muğla ve Uşak illerinin futbol bölgesel hakemleri, ulusal yardımcı hakemleri ve gözlemcilerinin 2016-2017 sezon başı eğitim semineri Aydın’da yapıldı. Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Aydın Şube binasında gerçekleştirilen seminerde hakem ve gözlemcilere kurallarda yapılan değişiklikler ile ilgili eğitim verildi.

TFF Eğitim Sorumlusu Sürhat Müniroğlu tarafından verilen seminerde dört bölgeden 70’e yakın hakem katıldı.

Eğitimin ardından, klasman hakemleri Kardeşköy Atletizm Pisti’nde klasman koşusunda başarılı olmak için ter döktüler. Koşuda başarılı olanlar yeni sezonda görev alacak olup, başarılı olamayan hakemlerin ise bir sonraki klasman koşusuna kadar görev alamayacağı bildirildi.

TFFHGD Aydın Şube Başkanı Adem Arslan, Aydın İl Hakem Kurulu Başkanı Mücahit Tatar ve yönetim kurullarının hazırda bulunduğu semineri Merkez Hakem Kurulu Üyesi ve İzmir 4. Bölge Başkanı Erol Ersoy ve diğer illerin il hakem kurulu başkanları da takip etti.

“Çok değişiklik yapıldı"

Açılış konuşmasında kurallarda çok önemli değişikler yapıldığının altını çizen Başkan Erol Ersoy, “Futbol kurallarında çok önemli ve ilk kez bu kadar çok değişiklik yapıldı. Herkesin yeni kuralları öğrenmesi zaman alacak ama bu kuralları en iyi şekilde sahada uygulamak önemli. Seminere katılan tüm hakem ve gözlemci arkadaşlara teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA