Engelli Yüzücüden Büyük Başarı Açıklaması 4 Yılda 24 Madalya, 2 Kupa

Bedensel Engelli S-9 kategorisi yüzme yarışlarında birçok şampiyonluğu bulunan İçelli genç yüzücü Miray Ulaş, Sakarya’da yapılan Türkiye Bedensel Engelliler Yüzme Şampiyonası’nda 5 birincilik elde ederek büyük bir başarıya imza attı. 4 yıldır katıldığı Türkiye şampiyonalarında 24 madalya ve 2 kupa kazanan genç yüzücü, hedefinin 2017 Dünya Kupası ile 2020 Tokyo Olimpiyatlarına katılmak olduğunu söyledi.

"10 kişi içinde tek kadın sporcu olarak yüzüp, 5. olmam beni ayrıca mutlu etti"

Hedefleri ve başarılarıyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Miray Ulaş, küçük yaştan beri yüzmeye meraklı olduğunu, 4 yıldır da profesyonel olarak yüzdüğünü söyledi.



Yüzerken kendini çok mutlu hissettiğini belirten Ulaş, "Tabi bunu yaparken her zaman başarı elde etmek istiyorum. İstanbul ve Sakarya’da zorlu şampiyonaları geride bıraktım. Önce İstanbul’da Boğaziçi Kıtalar arası Yüzme Yarışına katıldım. 6,5 kilometre yüzdük ve çok değişik bir duygu yaşadım. Çünkü gerçekten kolay bir kulvar gözüküyordu ama zor bir kulvarla karşılaştık. Özellikle yarışmanın sonuna doğru baya yoruldum. Çünkü 10 kişi katıldı yarışmaya ve aralarında bir tek kadın sporcu bendim. Orada beşinci oldum. Bu benim kategorim için düşünürsek birincilik demek. Tabi hazırlık döneminde bazı sıkıntılar yaşadım, sakatlıklarım oldu ve uzun süre antrenman yapamadım. Bu süreçte beni hiçbir zaman yalnız bırakmayan başta antrenörüm aynı zamanda ablam Merve Ulaş’a, Mert Sarıbıyık’a, Botan Durmuş’a ve Nadir Özel’e teşekkür ediyorum" dedi.

4 yılda 24 madalya 2 kupa

29-31 Temmuz tarihleri arasında Sakarya’da yapılan Türkiye Bedensel Engelliler Yüzme Şampiyonasındaki başarılarıyla ilgili de bilgi veren Ulaş, "İstanbul’dan sonra bir Türkiye Şampiyonası’na katılmanın oldukça zor olacağını biliyordum. Ancak her zaman çalışıyorum ve şampiyonalarda başarılar elde etmek istiyorum. Sakarya’dan da çok şükür 5 birincilikle döndüm. 100 metre serbestte, 50 metre serbestte, 100 metre sırtta, 200 metre karışık ve 4x100 metre serbest bayrakta birincilik elde ettim. 5 madalya ile dönmem beni çok mutlu etti. Bu yılla birlikte 4 yıldır katıldığım Türkiye şampiyonalarında madalya sayımı da 24’e çıkarmış oldum. Bu süreçte 2 kere de kupa aldım. Tabi her sporcunun olduğu gibi benim hedeflerim var. Öncelikle 2017’de yapılacak olan Dünya Kupası’na katılmak istiyorum. Ardından ise en büyük hedeflerimden biri olan 2020 Tokyo Olimpiyatlarına gitmek istiyorum" diye konuştu.

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne transfer olmak benim için en önemli sayfa"

Elde ettiği başarılarından dolayı bir süre önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne transfer olduğunu belirten Ulaş, "Engeli yüzmede Türkiye’nin en büyük kulübü olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne transfer olmak benim için en önemli sayfalardan biri olacak. Çünkü Türkiye’de engelli yüzmede en çok sporcusu bulunan, büyük başarılar elde eden bir kulüpte artık olacağım. Ben inanıyorum ki bundan sonraki dönemlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi adına gireceğim yarışmalarda daha büyük başarılar elde edeceğim. Transferden dolayı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Yüzmede aile ve sporcu ilişkisi

Miray’ın antrenörü ve aynı zamanda ablası olan Merve Ulaş ise yüzmede aile ve sporcu ilişkisinin çok önemli olduğunu kaydederek, "Ben kardeşimle uzun süredir yüzüyorum. Bir süredir de antrenörlüğünü üstlendim. Ciddi anlamda antrenman yapıyoruz. Hemen hemen her gün aralıksız çalışıyoruz. Miray bir taraftan okuluna devam ederken bir taraftan da antrenman yapıyor. Özellikle bu sene üniversiteye hazırlandı ve zor bir dönemden geçti. Buna rağmen hem eğitiminde Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’ni kazandı hem de katıldığı Türkiye Şampiyonası ve Boğaziçi Kıtalar arası Yüzme Yarışında büyük bir başarı elde etti. Şimdi artık İstanbul Büyükşehir Belediyesi adına yarışmalara katılacak. Ben Miray’ın Avrupa’a da başarı elde edeceğine inanıyorum. Umarım önümüzdeki süreçte önce 2017 Dünya Kupası’na sonra da 2020 Tokyo Olimpiyatları’na katılarak ülkemizi orada temsil eder. Gerçekten oralardan da başarıyla döneceğine sonsuz inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Miray Ulaş’ın başarılarla dolu öyküsü

İçel Olimpik Yüzme Havuzunda antrenörü ve aynı zamanda ablası olan Merve Ulaş başkanlığında günde çift idman yapan Miray Ulaş, şampiyonalarda kazandığı birinciliklerle büyük bir başarı elde ediyor. Bir süre önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne transfer olan Ulaş, bundan sonraki şampiyonalara İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sporcusu olarak katılacak. Yüzme yarışlarında Bedensel Engelli S-9 kategorisinde birçok şampiyonluğu bulunan İçelli sporcu Ulaş, 29-31 Temmuz tarihlerinde Sakarya’da yapılan Türkiye Bedensel Engelliler Yüzme Şampiyonası S-9 kategorisinde 5 birincilik elde etti. 4 yıldır katıldığı Türkiye şampiyonalarında 50 metre serbestte 3, 100 metre kurbağalama da 2, 100 metre serbestte 3, 100 metre kelebekte 3, 100 metre sırtta 5, 400 metre serbestte 2, 200 metre karışıkta 5, 4x100 metre serbest bayrakta da 1 birincilik kazanarak 24 madalya kazanan genç sporcu Miray, bu dönemde ayrıca 2 kupa da kazandı. Öte yandan Ulaş, bu yıl yapılan Boğaziçi Kıtalar arası Yüzme Yarışı Bedensel Engelli klasmanına katılan 10 sporcudan tek kadın sporcu olmasına rağmen 6,5 kilometrelik kulvarda 5. olarak büyük bir başarıya daha imza attı. Ulaş, ayrıca başarılarından dolayı 3 kez de Milli Takım kampına katıldı.

Kaynak: İHA