Atlı Cirit Türkiye Yarı Final Müsabakaları Sındırgı'da Başladı

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası Yarı Final müsabakaları Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde başladı.

Sındırgı Kocakonak Mahallesi panayır alanında düzenlenen karşılaşmalarda, Erzurum Altınbulak Atlı Spor Kulübü, Uşak Paşacıoğlu ve Eğlence Atlı Spor Kulübü, Manisa Selendi Zafer Atlı Cirit Spor Kulübü ile Kocaeli Çayırova Anadolu Atlı Cirit ve Binicilik Spor Kulübü mücadele etti.

Erzurum Altınbulak Atlı Spor Kulübü ile Selendi Zafer Atlı Cirit Spor Kulübü arasındaki karşılaşmayı, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Salih Durak, Sındırgı Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Sayim Akkuş ile birlikte izledi. Başkan Yavaş cirit müsabakalarıyla ilgili olarak, “Sındırgımız geleneksel atlı cirit kulüplerinin gösterileriyle gündemde. İlçemizde bugün Erzurum, Kocaeli, Manisa ve Uşak’tan gelen misafirleri ağırlıyoruz. Sındırgı tarihiyle, Yağcıbedir halısıyla, otantik yerleriyle ve termal turizm alanlarıyla parlayan bir yıldız. Balıkesir’in tek Atlı Cirit Spor Kulübü belediyemizin desteği ile ilçemizde bulunuyor. Atlı Cirit Spor Kulübü Başkanımız Mehmet Erbek’in girişimleriyle geçtiğimiz yıl Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu’nca düzenlenen Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası Çeyrek Final Müsabakaları ilçemizde yapıldı. Bu yılda yarı final müsabakaları yapılıyor. Ata sporumuza sahip çıktığımız gibi ilçemizin de tanıtımında katkı sağlıyoruz. Gönüllük esasına göre ata sporuyla ilgilene destek veren arkadaşları tebrik ediyorum” dedi.

Sındırgı Atlı Cirit Spor Kulübü Derneği Başkanı Mehmet Erbek ise, “2016 yılı yükselme grup maçlarının yarı finalini ilçemizde yapıyoruz. Burada ki müsabakalarda birinci olan bir üst gruba yükselecek. Ata sporumuza sahip çıkan ve destek veren Belediye Başkanımıza teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA