'Türk Bayrağına Aşığım'

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda gümüş madalya kazanan milli halterci Daniyar İsmayilov:'2009'daki Dünya Gençler Halter Şampiyonası'nda Türk bayrağı ve renkleri çok hoşuma gitmişti. Bütün eşyalarım kırmızı ve beyaz renklerde' 'İnsanlar, tankların altına yattı. 'Onlar tankların altına yattıysa, ben de parçalanayım ama o kiloların altında olayım' diye düşündüm' 'İnşallah 2020'de madalyanın rengi altın olacak ve bunu başaracağız. İkincilik de başarı ama olimpiyat şampiyonluğu unutulmaz'

KEMAL ÇOLAK - 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda gümüş madalya kazanan Türkmenistan asıllı milli halterci Daniyar İsmayilov, bütün eşyalarının kırmızı ve beyaz renklerde olduğunu belirterek, 'Türk bayrağına aşığım.' dedi.

Rio Olimpiyat Oyunları'nda, erkekler 69 kiloda 2. olarak, Türkiye'ye oyunlardaki ilk madalyasını getiren Daniyar İsmayilov, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Milli halterci, olimpiyatlar için çok iyi bir hazırlık süreci geçirdiğini aktararak, 'Hazırlıklarımı altın madalya üzerine yaptım. Buraya da onun için geldim. Maalesef olmadı. Yine de madalyasız dönmüyoruz. Ülkemizi sevindirebildiysem ne mutlu bana.' diye konuştu.

Yarışmanın ardından Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın kendisini aradığını anlatan Daniyar İsmayilov, 'Beni tebrik etti. Ona da çok teşekkür ederim. Çok mutlu oldum.' ifadelerini kullandı.

Kendisine destek veren herkese teşekkür eden ve çok mutlu olduğunu vurgulayan 24 yaşındaki sporcu, şunları kaydetti:

'2009'daki Dünya Gençler Halter Şampiyonası'nda Türk bayrağı ve renkleri çok hoşuma gitmişti. 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda Türkmenistan adına yarıştım. Çok şükür geldik ve şimdi de Türkiye adına yarışıyoruz. Bütün eşyalarım kırmızı ve beyaz renklerde. Türk bayrağına aşığım.'

- 'Fırsat buldukça demokrasi nöbetine katıldık'

Daniyar İsmayilov, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında kamp çalışmaları için Antalya'da bulunduğunu belirterek, 'Darbe girişimini televizyonda gördükten sonra takım arkadaşıma 'Ağabey haydi biz de demokrasimiz için sokağa çıkalım.' dedim. İdmanlardan fırsat buldukça biz de demokrasi nöbetine katıldık. Daha sonra antrenörlerim, 'En iyisi git, olimpiyatlarda şampiyon ol. Ülkemize böyle destek ver.' dedi. Beni böyle motive ettiler.' şeklinde görüşlerini aktardı.

'Başörtülü bir kadının, büyük bir araçla insanları meydana getirdiğini gördüm.' diyen ay-yıldızlı halterci, sözlerini şöyle sürdürdü:

'İnsanlar, tankların altına yattı. 'Onlar tankların altına yattıysa, ben de parçalanayım ama o kiloların altında olayım.' diye düşündüm. O kiloları öyle kaldırdım ve çok şükür başardım. Bana inanan çok fazla kişi vardı. Altın madalya istiyordum. Gümüş madalya aldım ama yüzlerini karartmadığımı düşünüyorum.'

Daniyar İsmayilov, yarışmada siyah mayo tercih etmesinin nedenini ise 'Bana göre siyah, sertliği temsil ediyor. Onun için tercih ettim.' şeklinde açıkladı.

- '2020'de madalyanın rengi altın olacak'

'2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda madalyanın rengi altın olur mu?' sorusuna başarılı sporcu, şu cevabı verdi:

'Hazırlıklarımı, antrenmanlarımı altın madalya üzerine yapıyorum. İnşallah 2020'de madalyanın rengi altın olacak ve bunu başaracağız. İkincilik de başarı ama olimpiyat şampiyonluğu unutulmaz.'

Kaynak: AA