Kuvayi Milliye Spor Kulübü'nden, Başkan Tuna'ya Teşekkür Plaketi

İçel’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi’nin Halkkent Mahallesi’nde tahsis ettiği spor sahasında çalışmalarını sürdüren Kuvayi Milliye Spor Kulübü, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya, amatör spora ve sporcuya sunduğu katkılarından dolayı bir teşekkür plaketi takdim etti.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, İçel’in en köklü ve başarılı amatör spor kulüplerinden biri olan Kuvayi Milliye Spor Kulübü’nün yeni dönem yaz spor okullarının açılışını yaptı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış programında söz alan Başkan Tuna, yaklaşık 13 yıllık görev süreleri içerisinde gerçekleştirdikleri planlı çalışmalarla Toroslar’ı sağlık, eğitim ve gençlik yönünde güçlü bir bölge haline getirdiklerini söyledi.

Konuşmasında bölgeye kazandırdıkları tesislerden bahseden Başkan Tuna, "Bin 259 yataklı İçel Entegre Sağlık Tesisi, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ve Toroslar Semt Polikliniği ile bölgemiz, sağlık hizmetinin en yoğun verildiği bir bölge haline geldi. Eğitimde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yaptığımız arsa tahsisleriyle 23 tane okulun yapımına vesile olduk. Okullaşma oranında 118 tane okula sahip olan Toroslar’ı oluşturduk. Gençlik, geleceğimiz ve umudumuz dedik. Onların beyni bilgi ile dolu sporcu kimlikleriyle öne çıkan, terbiyeli ahlaklı bir nesil olarak yetişmesi için çaba gösteriyoruz. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur’ ve ‘Ben sporcunun, zeki, çevik ve ahlaklısını severim’ sözünü ilke edinerek her yaz spor kulübü bünyemizde açtığımız yaz spor okullarında yaklaşık bin çocuğumuz ve gencimize futboldan, basketbola, güreşe, yüzmeye ve atletizme kadar birçok branşta kurslar açıyoruz. İlçemizde 10 spor tesisi inşa ederek, hizmete sunduk. Üç tesisimizi daha inşa etmekteyiz. Yaylalarımızda da iki tesisimizi hizmete sunduk. Toroslar Belediyesi olarak spora çok ciddi anlamda yatırımlar yaptık. Sadece İçel bazında değil, Çukurova illeri bazında da en çok spor tesisine sahip olan belediyeyiz” dedi.

Kaynak: İHA