Kulüpler Birliği Vakfı, İstanbul'da Toplandı

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Gümüşdağ:'Renklerimiz, siyasi görüşlerimiz, hayata bakış açılarımız ne olursa olsun ülkemize ve devletimizin bölünmez bütünlüğüne olan sevgimiz ve bağlılığımız her şeyin önündedir' 'Sporun ve özellikle futbolun içine sızmış hain oluşumların önünü kesebilmek, gerekli önlemleri alabilmek için vakfımıza düşen görev ile sorumlulukların tartışılması ve bir anlamda tüm kulüplerin kendi bahçesini temizlemesi konusunda bir değerlendirme yaptık' 'FETÖ oluşumunu hafife alma lüksümüz yok. Futbol ailesi olarak biz de mutlaka kendi bahçemizi temizlemek ve toplamak zorundayız'

Kulüpler Birliği Vakfının olağan toplantısı İstanbul'da gerçekleştirildi.

Maslak'taki yeni ofisinde gerçekleştirilen olağan toplantıya Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ve Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta'nın yanı sıra diğer kulüplerin başkanları ve temsilcileri katıldı. Toplantıda Fenerbahçe Kulübünü asbaşkanlardan Şekip Mosturoğlu temsil etti.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişiminden sonra oluşan birlik ve beraberlik ortamına vurgu yapmak amacıyla toplantı salonunda yer alan kulüp bayraklarının yerine Türk bayrağı konuldu.

Toplantıda, geçen faaliyet dönemine ait yönetim ve denetim kurulları ibra edilirken, yönetim kurulu seçimi yapıldığı bildirildi. Yapılan oylama sonucunda eski yönetimin devam etmesi kararı alındığı kaydedildi.

Yayın ihalesi öncesinde, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile kurulan yayın ihalesi komisyonunun çalışmalarının kulüp başkanlarıyla paylaşıldığı vurgulandı. Toplantıda, yayıncı kuruluşun şiddet içeren görüntüleri ekrana yansıtmaması konusunda karar alındı. Kulüpler Birliği Vakfının futbola, kardeşliğe, birlik ve beraberliğe zarar veren görüntülerin yayınlanmaması noktasında yayıncı kuruluştan ricada bulunacağı aktarıldı.

Toplantıda alınan kararlar ve yapılan görüşmelerle ilgili açıklamada bulunan başkan Göksel Gümüşdağ, FETÖ'nün darbe girişimine değinerek, şunları kaydetti:

'15 Temmuz gecesi Türkiye'nin bölünmez bütünlüğüne karşı haince bir saldırı denendi. Türk milletini gafil avlamaya çalışan bu kalleşçe girişim, karşısında büyük Türk halkını buldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın o gece yaptığı çağrıya icabet eden milyonlarca insan, ilk geceden itibaren ülkenin her köşesinde uyumadan, yorulmadan, büyük bir şevkle demokrasi nöbeti tuttu. Geçtiğimiz pazar günü tüm dünyanın gözleri önünde cereyan eden büyük demokrasi mitinginde de göz kamaştırıcı bir resim sergilendi. Yine Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı sonrası ülkenin her yerinden politik görüşleri, yaşam felsefesi ne olursa olsun bir araya gelen milyonlarca Türk insanı tarihe geçecek bir buluşmaya imza attı. Bu liderlikten ilham alan Kulüpler Birliği Vakfı adına da şunu söylemek istiyorum; renklerimiz, siyasi görüşlerimiz, hayata bakış açılarımız ne olursa olsun ülkemize ve devletimizin bölünmez bütünlüğüne olan sevgimiz ve bağlılığımız her şeyin önündedir.'

- 'FETÖ oluşumunu hafife alma lüksümüz yok'

Göksel Gümüşdağ, FETÖ yapılanmasına vurgu yaparak, 'Sporun ve özellikle futbolun içine sızmış hain oluşumların önünü kesebilmek, gerekli önlemleri alabilmek için vakfımıza düşen görev ile sorumlulukların tartışılması ve bir anlamda tüm kulüplerin kendi bahçesini temizlemesi konusunda bir değerlendirme yaptık.' diye konuştu.

FETÖ'yü hafife alma lüksüne sahip olmadıklarını belirten Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Gümüşdağ, şu ifadeleri kullandı:

'Çok uzun yıllar önce başlayıp sinsice hazırlanmış hain bir plan devletin kademelerine nasıl sızdıysa futbolun içine de aynı tehlikeli bir şekilde sızdığını öngörmek zorundayız. Önlemlerimizi buna göre alacağız. FETÖ oluşumunu hafife alma lüksümüz yok. Yaşadığımız olayları unutup, hafife alırsak adeta bir başka dalga için davetiye çıkartmış oluruz. Buna asla göz yumamayız. Futbol ailesi olarak biz de mutlaka kendi bahçemizi temizlemek ve toplamak zorundayız. Üyelerimize, kulüp başkan ve yöneticilerimize büyük sorumluluk düşüyor. Şeffaf, ciddi ve titiz araştırma gerekiyor. Bu bağlamda vakıf olarak önerilerimiz oldu. Kulüp başkanlarının yorumları ve önerileri alındı. Her zamanki gibi kendi sorumluluğumuzun bilincinde olarak futbolun bu hassas döneminde sağlam bir aile kimliğiyle karşınızdayız.'

Gümüşdağ, '15 Temmuz Demokrasi Kupası adı altında bir organizasyon düşünüyor musunuz?' şeklindeki bir soru üzerine, 'Özellikle Türkiye Kupası'nın ismiyle ilgili arkadaşların genel kanaati var. Bu teklifi TFF ile paylaşacağız.' diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA