Kırkpınar'ın Rövanşı Sincan'da

Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin rövanşı Sincan Yağlı Güreşleri, 300 pehlivanın katılımıyla başlıyor. Kırkpınar’ın 20 başpehlivanı Sincan Şehir Stadyumu’nda kıran kırana mücadeleler sergileyecek.

Sincan Belediyesi, geleneksel ata sporu yağlı güreşi Sincanlılar’la bir kez daha buluşturuyor. Vatandaşların heyecanla beklediği Sincan Yağlı Güreşleri, Sincan Şehir Stadyumu’nda 300 pehlivanın kol bağlamasıyla başlıyor. Bu yıl sekizincisi yapılacak olan Sincan Yağlı Güreşleri, Tarihi Edirne Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni aratmayacak. 20 başpehlivanın kıran kırana mücadeleler sergileyeceği müsabakalar, cumartesi günü saat 10.00’da başlayacak. Müsabakalar akşam saatlerine kadar devam edecek. Mehmet Yeşilyeşil, Mustafa Kemal Karaboğa, Şaban Yılmaz, Ünal Karaman, Hamza Köseoğlu, Gökhan Arıcı, Murat Gençtürk, İsmail Koç, Hasan Zeybek, Hüseyin İyican, Osman Özgün, Osman Aynur, Fatih Bakır, Savaş Yıldırım, Hüseyin Şahinal, Ümit Balta, Nuri Zengin, Murat Hikmet, Onur Balcı’nın da aralarında olduğu 20 başpehlivan, 16 başaltı pehlivan, 32 büyük orta, 40 küçük orta iki boy, 30 deste iki boy, 30 tozkoparan, 26 teşvik ve 100 minik iki boy olmak üzere toplam 300 pehlivanın mücadelelerine sahne olacak.

Büyük buluşmaya tüm güreş severleri davet eden Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, “Geleneksel ata sporumuz olan yağlı güreşleri bu yıl da vatandaşlarımızla buluşturacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Umuyorum ki bu yıl da Sincan’ımıza yakışır bir organizasyonla, vatandaşımızı yaklaşık 300 güreşçiyle buluşturacağız. Milli ve manevi değerlerimizin tanıtılarak, kuşaktan kuşağa aktarılması konusunda elimizden gelen gayreti göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA