Karşıyaka Spor Kulübü'nün Mali Durumu

Kulüp yönetimi: 'Kampanyada son duruma göre toplan 129 bin 364 lira toplandı'.

Karşıyaka Spor Kulübü'nün mali durumunda rahatlama yaşanması için başlatılan kampanyada 129 bin 364 lira toplandığı belirtildi.

Yönetim kurulunca yapılan yazılı açıklamada, kulübün kritik bir süreçten geçtiği ve kayyuma gitme tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı bir dönemde camia büyüklerinin ricası ve destek taahhütleriyle, sorumluluktan kaçmayarak görevin üstlenildiği kaydedildi.

Açıklamada, göreve gelinen yaklaşık 2,5 aylık sürede öncelikli hedefleri olan, kulübün mali yapısını mevcut durumun gerekleri doğrultusunda yeniden inşaa etmek adına çalışmalar yürütüldüğü belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

'2015-2016 sezonunun ardından, futbol takımımızın PTT 1. Lig'den bir alt lige düşmesiyle televizyon naklen yayın, federasyon ve Spor Toto gelirlerinde maalesef büyük kayıp yaşamış bulunmaktayız. Kulübümüzün mali durumunda biraz rahatlama yaşayabilmek adına Tayfun Yelkenbiçer'in fikri ve Belediye Başkanımız Hüseyin Mutlu Akpınar'ın öncülüğünde başlayan kampanyada son duruma göre toplam 129 bin 364 lira toplanmıştır. Bunun dışında toplam 125 bin lira reklam karşılığı toplandı. Bunun haricinde acil ihtiyaçlar olarak yönetimimizin kendi arasında topladığı kaynak 1 milyon 500 bin liradan fazladır. Kampanyada toplanan ve yönetimin yarattığı kaynakla futbol takımının transferleri gerçekleştirilmiş, önem ve aciliyet arzeden ödemeler yapılmış, puan silme, ligden düşürme gibi ceza riskleri şu an için ortadan kaldırılmıştır.'

Sıkıntılı durumun salt yönetim kurulu bazında çözülmesinin zor olduğunun kabul edilmesi gerektiği kaydedilen açıklamada, 'Karşıyaka Spor Kulübü'nün arzulanan ve hak ettiği yere gelebilmesi için, mevcut kampanyaların desteklenmesine, camianın tüm dinamiklerinin bir ve birlikte harekete geçmesine ve kulübümüze sahip çıkmasına her zamankinden daha çok ihtiyaç vardır.' denildi.

Kaynak: AA