Kağıthane'de Geleceğin Sporcuları Yetişecek

Kağıthane Belediyesi’nin ilçede yaşayan çocukların yaz tatillerini daha verimli şekilde değerlendirmelerini sağlamak ve çocukları sporla yaşamaya teşvik etmek amacıyla hayata geçirdiği Yaz Spor Okulları bu sene de birçok branşla binlerce sporcu yetiştiriyor.

Kağıthane Belediyesi, geleceğin sporcularını yetiştirmeye devam ediyor. 20 Haziran tarihinde başlayan spor okullarında yaklaşık 10 bin çocuk yüzme, voleybol, basketbol, okçuluk, satranç, buz pateni, hentbol, taekwondo, karate, tenis, masa tenisi, badminton, jimnastik, güreş, golf ve futbol gibi toplam 20 branşta uzman eğitmenler tarafından spor eğitimi alıyor. Ayrıca yüzme, futbol, basketbol, jimnastik branşlarında da engellilere özel eğitimler veriliyor.

Eğitimleri yerinde inceleyen Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, alanları tek tek gezerek hem çocuklarla ilgilendi hem de çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yahya Kemal Spor Kompleksi, Hasbahçe Futbol Sahası, buz pisti ve tenis kortunu gezen Başkan Kılıç, buralarda ayrıca çeşitli spor aktivitelerine çocuklarla beraber katıldı.

Belediye yıllık bütçesinin büyük bir kısmını çocukların eğitimine harcadıklarını ifade eden Başkan Kılıç, bu alanda da sportif eğitimlerin öne çıktığını aktararak, "Amacımız çocukların hem beden hem de ruh sağlığını korumak. Onları kötü alışkanlıklardan bu sayede uzak tutmuş oluyoruz. Hem özgüven de kazanmış oluyorlar. Burada yeteneklerini keşfedip daha da ilerisini hayal ederek çalışmalarını sürdürüyorlar. Bu spor okullarımızdan geçmişte eğitim alan birçok çocuğumuz şimdi profesyonel sporcu oldu ve ülkemizi yurt dışında temsil ediyor’’ dedi.

2016 Yaz Spor Okullarının, okulların açılacağı tarihe kadar eğitime devam edeceği bildirildi.

Spor okullarında eğitimler ve çocukların spor malzemeleri, Kağıthane Belediyesi tarafından tamamen ücretsiz veriliyor.

Kaynak: İHA