Mimar Sinan Spor Salonu Yenileniyor

Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Efeler Mimar Sinan Mahallesi’nde bulunan 2 bin kişi kapasiteli Mimar Sinan Spor Salonu’nun yenilenme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, yaptığı açıklamada; “Mimar Sinan Spor Salonu ve Sporcu Eğitim Merkezinin bakım onarım işleri 225 bin TL sözleşme bedeli 17 Haziran 2016 tarihinde başlayıp 14 Eylül 2016 tarihinde tamamlanması beklenmektedir. Mimar Sinan Spor Salonunun içerisi ve dış cephesi, tüm antrenman salonları ve sporcu eğitim merkezinin içerisi ve dış cephesinin bakım onarım ve boya tadilat işleri tüm hızıyla devam etmektedir. Mimar Sinan Spor Salonunun altında bulunan masa tenisi antrenmanlarının yapıldığı alan özel dizayn edilerek daha iyi şartlarda sporcuların antrenman yapmaları sağlanacaktır” dedi.

Yeni bölümler inşa ediliyor

Salonda yapılan değişiklikler hakkında bilgi veren Çeker, “İlimizde halter branşına duyulan ilgilinin fazla olması ve sporcu sayısının çok olması nedeniyle Mimar Sinan Spor Salonunun alt katında bulunan halter salonu genişletildi ve zemini de yenilerek yeni görünümüne kavuşacak. Salonun içerisinde yer alan oyun alanına yeni hakem alanı ve yedek sporcuların oturacağı yeni bencler yapılmaktadır. Ayrıca sporcular oyun alanına giriş yapmadan soyunma odalarına giriş çıkış yapabilmeleri için tribünün her iki tarafına yeni soyunma odası girişleri yapıldı. Böylelikle sporcularının müsabaka esnasında oyun alanına girmeleri engellenmiş oldu. Mimar Sinan Spor Salonunun güney kısmında yer alan kapının bulunduğu yere engelli asansörü yaptırılmaktadır. Böylelikle engelli sporcularımızın oyun alanına rahatça giriş çıkış yapmaları sağlanacaktır. Mimar Sinan Spor Salonunda bulunan ses sisteminin ve güvenlik kameralarının günümüz teknolojik şartlarına uygun bir şekilde yenilenmesi yapılmaktadır. Soyunma odaların lavaboları, salonun lavaboları, sporcu eğitim merkezinin duş ve lavaboları yenilenerek sporcularımıza ve vatandaşlarımıza daha iyi şartlarda hizmet edilecektir. Sporcu Eğitim Merkezinde yatılı kalan sporcularımızın eğitimine katkı sağlamak amacıyla yeni bilgisayar odası yapılmıştır” diye konuştu.

Kaynak: İHA