Büyükşehirli Karateciler, Milli Takımı Zirveye Çıkardı

Milli takım adına yarışan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu karateciler, milli takımı zirveye çıkardı.

Türkiye Karate Federasyonu tarafından düzenlenen 13. Uluslararası Palandöken Karate Şampiyonası 4-7 Ağustos tarihleri arasında yapıldı. Erzurum Yenişehir Buz Pateni Salonu’nda düzenlenen Palandöken Şampiyonası’nda 30 ülkeden yaklaşık 2 bin sporcu 64 kategoride şampiyonluk için mücadele etti. Minikler, Yıldızlar, Ümitler, Gençler, Büyükler ve Veteranlarda ferdi kata, kumite, takım kata ve kumite kategorilerinde düzenlenen organizasyonda Türkiye adına 700 sporcu tatamide ter döktü. Turnuvaya Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü dokuz sporcu ile katıldı.

Milli takımlar düzeyinde gerçekleşen organizasyonun son günü yapılan müsabakalarda 12 kategoride madalya ve kupalar sahiplerini buldu. Milli Takım adına tatamiye çıkan mavi beyazlı karateciler turnuvada, 4 altın, 1 gümüş, 4 bronz madalya kazanarak milli takımın başarısında büyük söz sahibi oldu. Ümitler kategorisinde Enes Bulut altın madalya kazanırken, Enes Bulut takım Kumite’de ise ikinci oldu. Fatma Naz Yenen ve Ekrem Altuner Yılmaz ise turnuva üçüncü olarak bronz madalyanın sahibi oldu.

Gençler kategorisinde, Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor’un Avrupa ikincisi sporcusu Gülsen Demirtürk turnuvada yine şampiyon olurken, takımlarda ise üçüncü oldu. Rabia Şentürk ile Ömer Özer gençler kategorisinde altın madalya kazanan diğer sporcular oldu. Rabia Şentürk takım kumitede ise üçüncü oldu.Büyükler kategorisinde ise Umay Tokcan takım kumite üçüncü olurken, ferdilerde ise şampiyon oldu.

Kaynak: İHA