Başpehlivan Recep Kara'dan, Taha'ya Antrenman

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı kazanan Recep Kara, 2016 Rio Olimpiyatları'nda Türkiye'nin madalya umudu Taha Akgül'e antrenman partnerliği yaptı Başpehlivan Recep Kara:'Kispetimi çıkardım, mayomu giydim ve antrenmana geldim. Taha inşallah Türkiye'yi en iyi şekilde temsil eder ve altın madalya kazanır' Milli güreşçi Taha:'Recep ağabey de güreş antrenmanlarına geldi ve 4 müsabaka yaptık'

ÖMER HAKAN KİBAR - 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde bu yıl altın kemere ulaşan Recep Kara, 2016 Rio Olimpiyatları'nda Türkiye'nin madalya umudu milli güreşçi Taha Akgül'e antrenmanlarda partnerlik yaptı.

Taha Akgül ve Recep Kara, Serbest Güreş Milli Takımı'nın Ankara'daki Elmadağ Kamp Eğitim Merkezi'nde bir araya geldi. Ağır sıklette güreşen Taha, Recep ile antrenman yaparak oyunlar öncesi formunu yükseltmeye çalıştı.

Başpehlivan Recep Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kırkpınar'ın ardından farklı kentlerdeki organizasyonlara da katıldığını söyledi. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kentlerde akşamları da demokrasi nöbetlerine katıldıklarını ve halkla bir araya geldiklerini anlatan Recep, Taha'ya antrenmanda eşlik etmek istediğini dile getirdi.

Ay-yıldızlı bayrağın göndere çekilmesi ve İstiklal Marşı'nın okunması için milli takım kampına katıldığını anlatan Recep, 'Taha'nın antrenman sıkıntısı vardı ve kendisi bizzat beni aradı. Kispetimi çıkardım, mayomu giydim ve antrenmana geldim.' dedi.

Recep, Taha'nın Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğine inandığını belirterek, 'İnşallah altın madalya kazanır. Her sıkletteki milli takım sporcularına başarılar diliyorum. Bugünlerde bizim buna ihtiyacımız var. Kardeşime yardımcı olmaya çalışıyorum.' diye konuştu.

Bunun bir bayrak sevdası olduğuna dikkati çeken Recep, şöyle devam etti:

'Madalya sayısı vermek yanlış olur. Milli takımdaki her sporcu madalyaya adaydır. Hepsi birer aslan parçası. Vatandaşlarımız dualarını eksik etmesin. Bizim bu dönemde birlikteliğe ve beraberliğe ihtiyacımız var. Irak ve Suriye'nin durumu ortada.'

- 'Recep Kara'nın inşallah bize faydası olur'

Olimpiyatlarda serbest stil 125 kiloda mücadele edecek Taha Akgül, 10 gündür kampta olduğunu ve başpehlivan Recep Kara ile form tutmak için antrenman yaptığını söyledi.

2016 Rio Olimpiyatları için son kampı gerçekleştirdiklerini ifade eden Taha, 'Recep ağabey de güreş antrenmanlarına geldi ve 4 müsabaka yaptık. Kendisi hem Kırkpınar başpehlivanı, hem de Avrupa ve dünya üçüncüsü. İnşallah bize faydalı olur.' diye konuştu.

Recep Kara ile Erzurum'daki kampta da çalıştıklarını hatırlatan Taha, şu ifadeleri kullandı:

'Erzurum'daki kampta o Kırkpınar'a hazırlandı, beni de olimpiyatlara hazırladı. Şu anda form antrenmanları yapıyoruz. Recep ağabey başpehlivan oldu. Bana güreş antrenmanı verdi. Biz sporculara büyük sorumluluk düşüyor. İnşallah ülkemizin ve milletimizin yüzünü güldürürüz.'

- 'Madalya beklentisi baskı yaratıyor'

Serbest Güreş Milli Takımı'nın olimpiyatların son günlerinde yarışacağını hatırlatan Taha, madalya beklentisinin baskı oluşturduğunu vurguladı.

Baskıyı kırmak için Türk milletinden dua beklediklerini anlatan Taha, şunları kaydetti:

'Herkes bizden altın madalya bekliyor. Olimpiyatların havası farklı. İnşallah diğer arkadaşlarımız madalya çıkarır da bizim de üzerimizdeki baskı azalır. Altın madalya kazandığımda 15 Temmuz'da şehit ve gazi olanlara armağan edeceğim. Bu ülkeye en çok emek veren onlar.'

Kaynak: AA