Yeni Malatyaspor'da Amutu Ve Dialiba Transferlerinde Mutlu Son

Yeni Malatyaspor’da uzun süredir beklenen yabancı transferleri mutlu sonla noktalandı.

Bir süredir görüşme halinde olduğu Nijeryalı forvet oyuncusu Austin Amutu ve Senegalli orta saha Boubacar Dialiba’yı Türkiye’ye getirten sarı-kırmızılı yönetim, oyuncuları İstanbul’daki sağlık kontrolünün ardından Bolu kampına gönderdi.

Yabancı oyuncu transferinde geçen sezon yaptığı hataları tekrarlamak istemeyen Yeni Malatyaspor yönetimi, özellikle şu an alternatifsiz mevki durumunda olan forvete Amutu’yu alarak rahat bir nefes aldı.

Güçlü fiziğiyle dikkat çekiyor

Güçlü fiziğiyle dikkat çeken Amutu geçen sene Malezya Süper Lig takımlarından Kelanta forması giydi. Austin Amutu burada oynadığı 8 maçta 2 gol attı. Ligin ikinci yarısında ise İsrail Süper Lig takımlarından Hapoel’e transfer olan Nijeryalı oyuncu burada da 5 gol kaydetti.

1,86 boyundaki Austin Amutu, Nijerya U17 ve U23 takımlarında forma giydi.

Süratli bir futbolcu

Sarı-kırmızılı takımın renklerine bağladığı bir diğer oyuncu Senegalli Boubacar Dialiba ise geçen sezon Polonya futbol ligi takımlarından Cracowia Krakow forması giydi. Senegal Milli Takımı oyuncusu 28 yaşındaki futbolcu orta sahada görev yapıyor. 1,79 boyundaki Dialiba süratiyle dikkat çeken bir futbolcu.

Kaynak: İHA