Voleybolda Yeni İsim Ve Logolar Tanıtıldı

Bayanlar Voleybol 1. Lig'in adı 'Sultanlar Ligi', Erkekler Voleybol 1. Lig'in ismi ise 'Efeler Ligi' oldu TVF Başkanı Mutlugil:'Türkiye'ye özgü bir marka oluşturmak istedik'

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF), Bayanlar ve Erkekler 1. Liglerinin yeni isim ve logolarını tanıttı.

Point Otel'de gerçekleştirilen toplantıda Bayanlar Voleybol 1. Lig'in adı 'Sultanlar Ligi' olarak değiştirilirken, Erkekler Voleybol 1. Lig'in yeni ismi ise 'Efeler Ligi' oldu.

TVF'nin 'Voleybolda atak projesi' kapsamında yaşanan değişikliğin ardından Türkiye Kupası'nın ismi de 'Kupa Voley' olarak değiştirildi.

- 'Türkiye'ye özgü markalarımızın oluşmasını hedefliyoruz'

TVF Başkanı Özkan Mutlugil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'ye özgü bir marka oluşturmak istediklerini belirterek, 'Ligimizin kalitesini artırmak, marka değerini yükseltmek istiyoruz. Türkiye'ye özgü markalarımızın oluşmasını hedefliyoruz.' dedi.

Türkiye'de üst seviyede bir lig oynandığını vurgulayan Mutlugil, 'Ligimizi marka haline getirmek istiyoruz. Bu yüzden logo ve marka çalışması yaptık. Bize ait bir şey olmasını planladık. Uluslararası pazarlamada da bize avantaj sağlayacak bir çalışma gerçekleştirdik. Türkiye voleybolunu marka haline getirmek istiyoruz.' şeklinde konuştu.

- 'Elit başarılarımızı artırmak istiyoruz'

İki olimpiyat dönemini kapsayan uzun vadeli planları olduğundan bahseden Mutlugil, şunları söyledi:

'Öncelikle liglerimizin ve milli takımlarımızın başarı grafiğini artırmak istiyoruz. Kulüplerimizin birçoğu uluslararası şampiyonlarda mücadele ederek iyi sonuç alıyor. Elit düzeyde başarılarımızı artırmak istiyoruz. Altyapılarda sporcu sayımızı yükseltmek ve geniş kitlelere voleybolu sevdirmek planlarımız arasında. 'Fabrika voleybolu' adını verdiğimiz projemiz bu planın bir parçası. Altyapılarımızla elit performans arasında pekiştirici işlemler yaparak geliştirmeyi hızlandırmayı hedefliyoruz.'

Kaynak: AA