'Voleybolda Atak' Lansman Toplantısı Yapıldı

Türkiye Voleybol Federasyonu, "Voleybolda Atak" lansman toplantısında bayanlar liginin "Sultanlar Ligi", erkekler liginin ise "Efeler Ligi" olduğunu açıkladı. Toplantıda ayrıca liglerin logoları da tanıtıldı.

Türkiye Voleybol Federasyonu, düzenlenen "Voleybolda Atak" lansman toplantısında bayanlar ve erkekler liglerinin yeni isim ve logolarını basına tanıttı. Toplantıda Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil açıklamalarda bulundu.

Türkiye, sandığa ve demokrasiye sahip çıkmıştır”

Sözlerine 15 Temmuz’daki darbe girişimi ile başlayan Özkan Mutlugil, "Hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar dileyerek başlamak istiyorum. 15 Temmuz gecesi, demokrasiye inanmış olan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Başbakanı, bakanları, siyasi partileri, milletvekilleri, askeri, polisi, sivil toplum örgütleri ve de en önemlisi büyük bir kahramanlık gösteren halkı, demokrasiye kast eden hain bir saldırıyı önlemiştir. Türkiye, sandığa ve demokrasiye sahip çıkmıştır” dedi.

“Erkek Milli Takmı, 5 basamak yükselerek 24. sırada yer aldı”

Federasyon olarak imza atacakları yeni stratejileri anlatan Mutlugil, “Türk voleybolunun yeni bir atağa geçeceğini, Türk voleybolunun dünyada bir ekol olma yolunda ilerlediğini, A Bayan Milli Takımımızın FIVB dünya sıralamasında 10. sıradaki yerini koruduğunu, A Erkek Milli Takımımızın da FIVB World League 2016’daki başarılı performansıyla 5 basamak yükselerek 24. sırada yer aldı” diye konuştu.

“Voleybolu her yaşa ve her kesime yaymayı hedefliyoruz”

Başkan Mutlugil, voleybol sporu için heyecan oluşturan bir dönemden geçtiklerini belirterek, “En yüksek seviyede rekabete ve tüm ülkede altyapıya yönelik girişimlerimizi geliştirmeye devam ediyoruz. Bu çalışmalarımızı, 2024 Stratejisi vizyonuyla yapmayı amaçlıyoruz. 2024 stratejisi, Türk voleybol camiasındaki çeşitli paydaşlardan gelen girdiler kullanılarak formüle edilmiştir. Geliştirme sürecinde, 10.000’den fazla kişinin görüşleri incelenmiştir. Buna; sporcular, koçlar, hakemler, kulüpler, taraftarlar, medya, sponsorlar, Fabrika Voleybol katılımcıları, devlet spor yetkilileri, CEV (Avrupa Voleybol Konfederasyonu) ve TVF yönetimi ve çalışanları dahildir” şeklinde konuştu.

“Lisanslı voleybolcu sayımız yüzde 66 arttı”

Hem bayanlar hem de erkekler kategorilerinde lisanslı sporcu sayılarının yüksek seviyelere ulaştığını söyleyen Mutlugil, “2012 yılından bu yana bayanlar ve erkeklerde toplamda yüzde 66 artış yaşandı. Bu artışta plaj voleybolundan, fabrika voleybola, festival voleyboldan, milli takımlara kadar binlerce voleybolcu, antrenör, hakem ve yöneticiyle birlikte #VoleybolHerYerde mantığıyla hareket etmemizin büyük etkisi oldu. Bundan sonraki süreçte de voleybolu sokaklardan plajlara, parklardan salonlara, her yaşa ve her kesime yaymayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Sultanlar Ligi ve Efeler Ligi’nin logoları tanıtıldı

Türkiye Voleybol Federasyonu ürünlerinin markalaşma süreci çerçevesinde bayanlar ve erkekler liglerinin yeni isim ve logoları, iki genç milli sporcu tarafından tanıtıldı. Küçük Kız Voleybol Milli Takımı ile Balkan şampiyonluğu yaşayan ve Vakıfbank Spor Kulübü’nün formasını giyen Defne Mine Aslıel ile Arkas Spor Kulübü oyuncusu ve Erkek Yıldız Voleybol Milli Takımı kaptanı Onur Çukur’un yaptığı tanıtımda, lig isimlerinin Sultanlar Ligi ve Efeler Ligi olduğunu açıklandı.

Kaynak: İHA