Serbest Güreş Milli Takımı Son Virajda

2016 Rio Olimpiyatları'nda Türkiye'nin madalya umudu milli takım kafilesi Elmadağ Kamp Eğitim Merkezi'nde çalışmalarına başladı.

Serbest Güreş Milli Takımı, Ankara'daki Elmadağ Kamp Eğitim Merkezi'nde 2016 Rio Olimpiyatları için son kamp çalışmasına başladı.

Elmadağ'daki kampta Rio'ya gidecek 6 sporcuyla birlikte toplam 26 güreşçi yer alıyor.

Serbest Güreş Milli Takımı Başantrenörü İbrahim Akgün, güreşten beklentinin yüksek olduğunu, kendilerinin de buna cevap vermek istediklerini söyledi.

AA muhabirine son kampı değerlendiren Akgün, 'Son kampımızın şiddeti yüksek olacak. Pazartesi, salı, perşembe ve cuma günleri çift idman yapacağız. 26 sporcumuz kampta yer alıyor. 11 Ağustos'ta yola çıkacağız.' dedi.

Türkiye'nin gündeminin güreşçileri etkilediğini dile getiren Akgün, şöyle devam etti:

'Son dönemde meydana gelen olaylar çocukların morallerini bozdu ancak yükleme kampı iyi geçti. Güreş olarak bizden beklenti fazla. Rio'da hava nasıl olacak, çocuklar oradaki psikolojiyi kaldırabilecek mi göreceğiz. Her sporcu olimpiyatlara katılmak ve madalya kazanmak ister. İnşallah mahcup olmayız.'

- 'Taha Akgül'ün herhangi bir sıkıntısı yok'

İbrahim Akgün, sakatlığını büyük ölçüde atlatan Taha Akgül'ün bir probleminin bulunmadığını ifade etti.

Milli sporcunun bugüne kadar yapılan kamplardaki tüm antrenmanlara katıldığına dikkati çeken Akgün, 'Taha Akgül'ün herhangi bir sıkıntısı ve problemi yok. Biz kendisini turnuvalarda güreştirmedik. Şu ana kadar kamplarda gayet iyiydi.' diye konuştu.

2016 Rio Olimpiyatları'na katılacak güreşçilerin isimleri ve sıkletleri şöyle:

57 kilo: Süleyman Atlı

65 kilo: Mustafa Kaya

74 kilo: Soner Demirtaş

86 kilo: Selim Yaşar

97 kilo: İbrahim Bölükbaşı

125 Taha Akgül

Kaynak: AA