Muratpaşa'nın Yeni Yetenekleri

Muratpaşa Belediyesi’nin ücretsiz yaz spor okulunda 7-12 yaş arası 657 çocuk futbol branşında gelecekte iyi bir sporcu olmak için yeşil sahada ter döküyor.

Muratpaşa Belediyesi’nin çocuklar için 15 branşta açtığı yaz spor okullarında eğitimler devam ediyor. Muratpaşa’nın 7-12 yaş arası çocukları kabul ettiği futbol branşına ise ilgi yoğun oldu. Turunç Masa üzerinden yapılan başvurular sonucunda aralarında kızların da bulunduğu 657 çocuk, gelecekte iyi birer futbolcu olabilmek için yeşil sahada tek döküyor.

Haftanın 3 günü

Eğitimler, Uğur Mumcu ve Mustafa Çetin Kaya stadları, 75’inci Yıl, Çağlayan, ASTUR ve Sanayi spor tesislerinde gerçekleştiriyor. Yetenekleri, yaşları ve oynamak istedikleri mevkilere göre ayrılan çocuklar pazartesi, çarşamba ve cuma olmak üzere haftada üç gün eğitim alıyor. Eğitimlerde çocuklara futbolda temel altyapı eğitimi veriliyor.

Futbola ilişkin temel becerilerini kazandırılmasının hedeflendiği eğitimlerde uzman antrenörlerce pas ve paslaşma çeşitleri, vuruş teknikleri, top kontrolü ve top sürme teknikleri öğretiliyor.

Türkiye Şampiyonu

Muratpaşa Belediyesi Yaz Spor Okulları futbol branşında 20 Haziran’da başlayan eğitimler 9 Eylül’de sona erecek. Eğitimlerde başarılı olan çocuklar U17 kategorisinde Türkiye Şampiyonu olan Muratpaşa Belediyespor Kulübü’ne lisanlı sporcu olarak katılacak.

Kaynak: İHA