Kırkpınar'ın Ardından İlk Güreşlerde Madalyalar Geldi

Kırkıpınar’ın ardından Antalya’da yapılan güreşlerde Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu pehlivanlar Kocaeli’ye derecelerle döndü.

Tarihi Kırkpınar güreşlerinin ardından Antalya’da ilk güreşler yapıldı. Alanya ilçesinde bağlı Gökbel yaylasında bu yıl 12.’si düzenlenen güreşlere katılım hayli yoğun oldu. 35 başpehlivan ve 300 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen güreşlerin bu yılki başpehlivanı, Kırkpınar’ın finalisti Mehmet Yeşil Yeşil oldu. Zaman zaman rüzgarlı ve yağmurlu ortamda gerçekleşen güreşlerde, pehlivanlar kıyasıya mücadelelerini sürdürdü. Güreşlere Kocaeli’den de birçok güreşçi katıldı.

Bu yıl Kırkpınar’da başarılı sonuçlar elde eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor’un başarılı güreşçileri Gökbel’den de başarılı sonuçlarla döndü.

Kırkpınar’da büyük orta boyuna çıkan Mustafa Arslan ve başaltına çıkan Kazım San boylarında ilk güreşlerini yaptı. İlk üç turda rakiplerini yenerek yarı finale kadar yükselen Mustafa Arslan üçüncülükte kaldı. Başaltı boyunda ise mücadele eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu iki sporcu yarı finale kadar kalmayı başardı. Kazım San, ilk kez güreştiği boyda dirseğindeki sakatlığa rağmen yarı finale kadar gelerek üçüncü oldu. Başaltında güreşen Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor’un bir diğer güreşçisi Abdullah Kaçmazoğlu’da üçüncü oldu. Güreşlerin ardından pehlivanlar madalyalarını düzenlenen törenle aldı.

Kaynak: İHA