Kırklarelili Minik Tekvandocuların Başarısı

Türkiye Tekvando Federasyonu tarafından 26-31 Temmuz tarihleri arasında Konya’da düzenlenen Minikler Türkiye Tekvando Şampiyonası’na katılan Kırklarelili iki tekvandocu büyük başarı elde ederek, gümüş ve bronz madalya kazandı.

Türkiye Tekvando Federasyonu faaliyet takviminde yer alan Minikler Tekvando Türkiye Şampiyonası Konya’da yapıldı. Konya Selçuk Üniversitesi 19 Mayıs spor salonunda yapılan şampiyonaya 72 ilden 2 bin 320 sporcu katıldı.

Şampiyonaya Kırklareli’nden katılan iki sporcu, rakiplerini saf dışı bırakarak, ikinci ve üçüncülük başarısı elde etti.

Şampiyonada rakiplerini eleyen Kırklarelili sporcu Şefika Çakal, Türkiye ikinciliğini kazanarak gümüş madalya aldı. Kırklarelili sporcu Mert Kara ise Türkiye üçüncüsü olmayı başardı ve bronz madalya aldı. Başarılı sporcular, Kırklareli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, hocaları ve takım arkadaşlarıyla birlikte madalya kazanmanın sevincini yaşadı.

Dereceye giren sporculara ödüllerini Tekvando Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin, Konya Gençlik hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Tekvando Federasyonu Başkanvekili Dr. Oktay Duymaz, Tekvando Federasyonu Genel Koordinatörü Ramazan Erçin ve Konya TSYD Başkanı Recep Çınar verdi.

Kaynak: İHA