Boksun Peşine Takıldı Rio'ya Taşındı

2016 Rio Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil edecek milli boksör Ali Eren Demirezen: 'Ülkemizde çok tanınmasak da olimpiyatlarda elde edeceğimiz başarılarla tüm Türkiye, Demirezen'i tanıyacak ve sevecek' 'Beni boksa başlatan polis antrenörümün buralara gelmemde büyük emeği var. Hala da beraberiz' 'Olimpiyatlara gidiyoruz, bizi sokakta tanıyan yok' 'Bu işten ekmek yemek istiyorsan, yediğin kadar da vuracaksın'

MUSA SAMUR - Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde 5 Ağustos'ta başlayacak 31. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda +91 kiloda ringde Türkiye'yi temsil edecek 26 yaşındaki milli sporcu Ali Eren Demirezen, polis antrenörü sayesinde başladığı boksta başarılı olarak adından söz ettirmek istiyor.

Ali Eren Demirezen, boks sporuna başlaması, bir dönem judo yapması ve ardından kendisini eldivenle tanıştıran polis antrenörü ile yollarının yeniden kesişmesi sonrası Rio'ya kadar uzanan süreci AA muhabirine değerlendirdi.

Memur babasının tayini nedeniyle 2005 yılında gittiği Ağrı'da 15 yaşındayken boks yapmaya başladığını belirten Ali Eren Demirezen, 'Boks benim hayalimdi ama babamın tekrar tayini çıktı. Balıkesir'e gitmek zorunda kaldık, burada boks yapma imkanım yoktu. Judoya başladım, 3 sene yaptım ve Türkiye ikincisi oldum.' ifadelerini kullandı.

Ağrı'da kendisine boksu öğreten polis Resul Çiftçi'nin de tayininin Balıkesir'e çıktığını belirten milli boksör, 'Kendisini 2011'de Balıkesir'de yeniden buldum. Boksa da gerçek anlamda 2011'den sonra başladım. Antrenörümle yeniden buluştuktan sonra 4-5 sene içine 4 kere Türkiye şampiyonu oldum, uluslararası 10 özel turnuvada şampiyonluklarım, ikinciliklerim var. Akdeniz Oyunları ikincisi oldum. Bu süreç beni Rio'ya taşıdı. Samsun'daki Avrupa elemelerinde üçüncü olarak da olimpiyat kotası aldım.' diye konuştu.

Olimpiyatlara yoğun bir tempoda hazırlandıklarını vurgulayan Ali Eren Demirezen, şöyle devam etti:

'Son güne kadar da motivasyonumuz ve çalışmalarımız devam edecek. Ülkemizde çok tanınmasak da olimpiyatlarda elde edeceğimiz başarılarla tüm Türkiye, Demirezen'i tanıyacak ve sevecek. Olimpiyatlarda madalya kazanmanın zorluğunu herkes bilir. Oyunlara kota almak da zordu. Zorun ilk bölümünü başardım, sırada kariyerime olimpiyat madalyası eklemek var. Bunu da başaracağıma inanıyorum. Kürsüye çıkarak İstiklal Marşımızı okutmayı hedefliyorum.'

- Fenerbahçe'ye transferi

Ali Eren Demirezen, antrenörü Çiftçi ile yeniden bir araya gelmesinin ardından sergilediği performansla Fenerbahçe'ye transfer olduğunu dile getirdi.

'Fenerbahçe'ye transfer oldum ama hiç İstanbul'a gitmedim.' diyen Demirezen, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Sadece Fenerbahçe adına ringe çıktım. Antrenmanlarıma Balıkesir'de devam ettim. Fenerbahçe, maddi olarak destek oldu. Sonra antrenörümle olimpiyat sürecim başladı. Beni boksa başlatan polis antrenörümün, buralara gelmemde büyük emeği var. Hala da beraberiz. Antrenörümle tekrar buluştum ve 5 yılın sonunda Rio'da olacağım.'

- 'Sokakta tanıyan yok'

Fenerbahçeli sporcu, boksa yeniden döndüğü 2011 yılından sonra çok sayıda başarılar elde ettiğini, olimpiyatlardan sonra da profesyonel boks yapmayı istediğini söyledi.

Profesyonel boks yapanların kamuoyunda daha çok tanındığını dile getiren Ali Eren Demirezen, 'Olimpiyatlara gidiyoruz, bizi sokakta tanıyan yok. Yakın çevremiz, arkadaşlarımız, eşimiz dostumuz tanıyor ama profesyonel olduğunuz zaman iyi de olsanız kötü de olsanız televizyonda bir maçınız yayınlandığında her şey daha farklı oluyor, sunumu daha farklı oluyor.' ifadelerini kullandı.

- 'Allah'ın izniyle tarih yazacağım'

Ali Eren Demirezen, kıtalararası ağır sıklet boks şampiyonu Sinan Şamil Sam'ın Türk boksuna değer kattığını ve dünya şampiyonu olduğunu anımsattı.

Dünya şampiyonu sayısının bir elin parmağını geçmeyeceğini anlatan Ali Eren Demirezen, şunları kaydetti:

'Sinan Şamil Sam da bunu başardı. İnşallah biz de o günleri görürüz.Gülü seven dikenine katlanır. Bu işi seviyorsan, bu işten ekmek yemek istiyorsan yediğin kadar da vuracaksın. Yememek için daha fazla çalışacaksın, daha çok yumruk atacaksın.Sinan ağabeyin lakabı 'Boğazın Boğası'ydı. Bana 'Demir Ezen' deyin. Hem görüntüm, hem yaptığım iş nedeniyle soyadımı yansıtıyorum. İnşallah olimpiyatlarda da profesyonelde de bu isimle güzel işler yapacağız. Kendimi bu lakapla olimpiyat ve profesyonel boks için motive ediyorum. Allah'ın izniyle tarih yazacağım.'

Kaynak: AA