AFAD'ın Seçimi Dünya Bienalinde Bronz Madalya Getirdi

Siyah Beyaz Dünya Bienali’nde Türkiye’yi temsil eden Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği’nin (Afad) seçimi, Türkiye’ye bronz madalya getirdi.

Kısa adı TFSF olan ve ülke genelinde 8 bin üyesi bulunan; Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu adına Afad’ın yürüttüğü Siyah Beyaz 33.Dünya Bienaline ülke genelinden 63 fotoğrafçı, 222 siyah beyaz fotoğrafla katıldı.

Afad merkezinde yapılan, İlhan Maraşlı, Ercüment Ersoy ve Raziye Köksal Kartal’ın seçici kurulunda yer aldığı bienalin TFSF temsilciliğini ise Tahsin Sezer yaptı.

Seçim sonucu başarılı bulunan 10 siyah beyaz fotoğraf, Dünya Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nun (FIAP) yaptığı son değerlendirmede Türkiye’ye bronz madalya getirdi.

TFSF’ye bağlı dernek üyelerinden oluşan fotoğrafçılar; Cabir Deniz Seyran, Esin Koç, Fatih Balkan, H.Hulki Muradi, İhsan Karadayı, Leyla Emektar, Mehmet Köseli, Mine Ertuğrul, Özcan Yücelt ve Zehra Çöplü ’nün fotoğrafları, Siyah Beyaz 33. Dünya Bienali’nde başarı elde etti.

Afad Başkanı TahsinSezer “Daha önceki yıllarda da bir altın madalya ve bir mansiyonun sahibiydik. Fotoğraf sanatında iddia ediyorum ülkenin en iyi derneklerinden biriyiz. Aldığımız görevi maksimum başarıyla sona ulaştırıyoruz, Adana bu başarıyı hak ediyor” dedi.

Kaynak: İHA