Potada Maçın Ardından

A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ataman: 'Oyunu belirleyen nokta, ikinci yarıda Heurtel ve De Colo'nun oyuna ağırlık koymasıydı'.

Filipinler'deki 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Basketbol Elemeleri yarı finalinde Fransa'ya yenilen A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın başantrenörü Ergin Ataman, 'Oyunu belirleyen nokta ikinci yarıda Heurtel ve De Colo'nun oyuna ağırlık koymasıydı.' dedi.

Ataman, maçtan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Fransa karşısında maç planı ve stratejisinin istedikleri gibi başladığını, uzun bir aradan sonra kullandıkları iki uzunlu sistemde Semih Erden ve Ömer Aşık'ın iyi anlaştığını söyledi.

Müsabakanın başında 10 sayı öne geçtiklerini hatırlatan Ataman, daha sonra Fransa'da Nando De Colo'nun devreye girdiğini belirterek, 'En büyük fark dış atışlarda. Aslında onlar da fazla atamadılar ama 3 sayılık atışlarda onlar 22'de 7, biz 20'de 3 atmışız. 20 tanenin yarısı boş pozisyon sonucu şutlar. Bunları sokamayınca bir türü hücumda sayı üretemiyoruz, sayı üretemediğimiz zaman hızlı hücum yeme ihtimalimiz oluyor. Onlara şans veriyoruz, moral olarak da aşağıya gidiyoruz. Buna rağmen oyuna tutunduk ama bugün kısalardan fazla verim alamadık.' ifadelerini kullandı.

Ataman, sakatlığı bulunan Cedi Osman için ayrı bir parantez açmak istediklerini belirterek, şunları kaydetti:

'Cedi Osman, Türk sporcusuna ve genç basketbolcularına örnek bir davranış sergiledi. Normal şartlarda 2-3 hafta dinlenmesi gerekiyordu. Ayağında ağır bir burkulma vardı ama hem sağlık ekibimiz tarafından çok iyi tedavi edildi hem de kendisi ısrarla oynamak istedi. Maç başında tutuktu ama ikinci devre oyuna girdi.'

Tecrübeli başantrenör, hiçbir kısa oyuncuyu devreye sokamadıklarını vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

'Oyunu belirleyen nokta ikinci yarıda Thomas Heurtel ve De Colo'nun oyuna ağırlık koymasıydı. Bizde maalesef hiçbir kısa oyuncumuz bunu gerçekleştiremedi. Dış atışlar da girmeyince sonuç kaçınılmaz oldu. Çok iyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Herkes çok istiyordu olimpiyata gitmeyi, bunun için büyük bir emek sarf etti takım. Lig bittikten 2 gün sonra toplandık ve çalışıyoruz ama olmadı. Çok da zordu. Fransa takımını yenmenin çok zor olduğunu biliyorduk. İyi gitti maç ama dış atışlar girmeyince mağlubiyet kaçınılmaz oldu.'

Milli basketbolcu Ömer Aşık ise ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını belirterek, 'Çok top kaybı yaptık. Onlar daha iyi oynadı. İkinci yarı onları yakalamaya çalıştık ama başaramadık.' şeklinde konuştu.

Kaynak: AA