Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir Açıklaması Engelli Sayısının Arttığı Yönündeki Algı Doğru Değil

Vali Ahmet Hamdi Nayir, engelli sayısının arttığı yönündeki algının doğru olmadığını, gizlenen engelli vatandaşların da artık gündelik hayatta kendilerine yer bulduğunu söyledi.

Vali Nayir, Türkiye Sakatlar Derneği Kütahya Şube Başkanı Hatice Yakar ile yönetim kurulu üyeleri, Altınokta Körler Derneği İsmail Barış ile yönetimi, Engelliler Umut Spor Kulübü Yardımlaşma Derneği yönetimi, Otizm Derneği Kütahya Şube Başkanı Nigar Kale, Multipl Skleroz (MS) Epilepsi ile Yaşam Derneği Başkanı Münevver Altın ile yönetim kurulu üyeleri, Beyazay Derneği Başkanı Halil Bilgiç ile Beyazay Engelliler Spor Kulübü Başkanı Ümran Öztürk ve Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Bayram Yıldız’ı makamında kabul etti.

Gönüllü faaliyetlerin Osmanlı ile Selçuklu devletlerinden bu yana devam etmekte olduğunu dile getiren Vali Nayir, “Gönüllü faaliyetler bizim kültürümüzde çok eski bir tarihe, kültüre sahiptir, bizim kadim özelliklerimizden biridir. Ne güzel ki günümüzde de sizler bunu yaşatıyorsunuz. Bu alan çok geniş bir alan. Cami Yaptırma Derneği’nden tutun, yazın gelip kışın dönememiş leyleklerimize sahip çıkmaya kadar çok geniş bir alanda gönüllü faaliyetleri görmek mümkün. Kimi kültürüne, kimi insanına, kimi de çevresine hizmet eder. Engelli vatandaşlarımız için toplumumuzda yeterli farkındalık oluşmamıştır. Toplumda bu farkındalığı oluşturup, acıma duygusunu değil, anlama ve yardım etme duygusunu geliştirmemiz lazım” dedi.

(EFE)

Kaynak: İHA