UEFA, Sakho'nun Doping Davasını Düşürdü

UEFA Etik ve Disiplin Kurulu, Dünya Anti Doping Ajansına (WADA) akredite laboratuvarlardaki uzmanların da görüşünü aldıktan sonra davanın düşürülmesine hükmetti.

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), İngiltere Premier Lig ekiplerinden Liverpool'un savunma oyuncusu Mamadou Sakho'nun doping davasını düşürdü.

Mart ayında doping testi pozitif çıkan ve 30 gün futboldan men cezası alan 26 yaşındaki futbolcuyla ilgili soruşturma açan UEFA Etik ve Disiplin Kurulu, Dünya Anti Doping Ajansına (WADA) akredite laboratuvarlardaki uzmanların da görüşünü aldıktan sonra davanın düşürülmesine hükmetti.

Fransız savunma oyuncusu, geçen sezon Liverpool'un UEFA Avrupa Ligi'nde Manchester United ile oynadığı ve 1-1 berabere sona eren rövanş maçının ardından verdiği testin pozitif çıkması sonucu ceza almıştı. Deneyimli futbolcu, ülkesinde düzenlenen 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılabilecek durumda olmasına karşın milli takım kadrosuna çağrılmamıştı.

Mamadou Sakho, 2013'ün eylül ayında 18 milyon sterlin bonservis bedeli karşılığında Fransa'nın Paris Saint Germain takımından Liverpool'a transfer olmuştu.

Geçen sezon Liverpool formasıyla ligde 22 maça çıkan Sakho, UEFA Avrupa Ligi'nde de 10 karşılaşmada forma giydi. Fransız futbolcu, Liverpool'un 3-1 geriden gelerek 4-3 kazandığı Borussia Dortmund maçında ve ligde Everton'ı 4-0 mağlup ettiği Merseyside derbisinde rakip fileleri birer kez havalandırdı.

Kaynak: AA