12 Dev Adam Fransa karşısında

Olimpiyat elemeleri yarı final maçında A Milli Erkek Basketbol Takımı, yarın TSİ 16.00’da Mall of Asia Arena’da Fransa ile karşılaşacak.

Milli Takım’ın Rio Olimpiyatları heyecanı devam ediyor. Rio’ya gitmek için Filipinler’in Manila şehrinde düzenlenen elemelerde mücadele eden ay-yıldızlılar, A Grubu’nda oynadığı 2 karşılaşmadan 1 galibiyet çıkardı. İlk maçta Kanada karşısında varlık gösteremeyerek 77-69 mağlup olan Milliler, Senegal’i 68-62’lik skorla yenerek grubu ikinci sırada tamamladı ve çapraz eşleşmeden Fransa ile eşleşti. Fransızlar ise B Grubu’nda Filipinleri 93-84, Yeni Zelanda’yı da 66-59 yenerek lider olarak yarı finale çıktı.

9. Randevu

İki takım bugüne kadar 8. kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda 5 kez Fransızlar rakibini mağlup ederken, 3 kez de A Milli Basketbol Takımı parkeden galip ayrıldı. İki takım en son geçtiğimiz sezon Almanya, Hırvatistan, Letonya ve Fransa’nın ortak ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Basketbol Şampiyonası son 16 turunda karşılaşmış, Fransa 76-53’lük skorla millileri mağlup etmişti.

Türkiye ile Fransa arasında oynanacak yarı final karşılaşması yarın yarın TSİ 16.00’da Mall of Asia Arena’da oynanacak.

Kaynak: İHA