12 Dev Adam, Senegal'i Mağlup Etti

Filipinler’in başkenti Manila’da düzenlenen 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Elemeleri ikinci maçında Senegal ile karşılaşan A Milli Erkek Takımı maçtan 68-62’lik skorla galip ayrıldı ve yarı finale yükseldi.

Maça Ali Muhammed, Sinan Güler, Furkan Korkmaz, Samet Geyik ve Semih Erden beşiyle başlayan milliler, ilk sayılarını Semih Erden ile buldu. Senegal karşılaşmaya 7-2’lik bir başlangıç yaptı. Bu skor sonrasında 5-0’lık seri yakalayan ay-yıldızlılar skoru 7-7’ye getirdi. Milliler ilk 10 dakikayı 11-10 geride bitirdi. İkinci çeyrekteki ilk sayılar Melih Mahmutoğlu’nun orta mesafeli isabetinde geldi ve Türkiye 12-11 öne geçti. Kaptan Sinan Güler’in tepeden üçlüğünde skor 17-14’e geldi. Bu çeyrekte son bölümleri iyi oynayan A Milli Erkek Takımı, Ali Muhammed’in üçlüğü ile soyunma odasına 33-23 önde gitti.

Milliler ikinci yarıya iyi bir başlangıç yapamadı. Üçüncü çeyreğin hemen başında fark 4 sayıya kadar düştü. Üçüncü çeyreğin bitimine 6 dakika kala Başantrenör Ergin Ataman molayı isteyen taraf oldu. Milliler son çeyreğe 46-43 önde girdi. Son çeyrekte her iki takım da skor üretmekte zorlandı. Son bölümde Ali Muhammed’den arka arkaya gelen sayılar farkı 9 sayıya kadar çıkardı. Senegal çok kısa bir süre içinde 5 sayı buldu. Fark 3 sayıya kadar düşmüşken Ali Muhammed bir kez daha sahneye çıktı ve üçlüğü gönderdi. Milliler maçtan 68-62 galip ayrıldı.

12 Dev Adam, yarı finaldeki rakibi bugün TSİ 16.00’da başlayacak Yeni Zelanda - Fransa karşılaşmasının ardından belli olacak. Maçı kazanan ekip millilerin yarı finaldeki rakibi olacak.

Kaynak: İHA