Türk Tekvandosundan Filistin'e Destek

Tekvando Federasyonu, Filistin Açık Tekvando Turnuvası'na 6 sporcu ile katılacak Federasyon başkanı Şahin: 'Burada amaç Filistin'e destek olmak' 'Türk dünyası ve bize yakın tüm ülkelerle çalışma içinde olacağız'.

ÖMER HAKAN KİBAR - Filistin Açık Tekvando Turnuvası 18-20 Temmuz tarihleri arasında Ramallah'ta gerçekleştirilecek. Türkiye de turnuvaya milli takım düzeyinde katılarak Filistin'e destek verecek.

Filistin'in tekvando branşında ilk kez düzenleyeceği ilk uluslararası turnuva özelliğini taşıyan organizasyon, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na da puan verecek. Turnuvada birinci sırada yer alan sporcular olimpiyat için 10 puan kazanacak.

Türkiye Tekvando Federasyonu da kardeş ülke Filistin'e dostluğunu göstermek için milli takım düzeyinde turnuvada yer alacak. Türkiye'yi turnuvada 6 sporcu temsil edecek.

Federasyon ayrıca, milli takım dışında turnuvaya katılmak için belirli kriterleri sağlayan sporculara da hizmet pasaportu çıkartarak destek olacak. Turnuvada böylece toplam 20 Türk sporcunun mücadele etmesi bekleniyor.

- Başkan Şahin: 'Bizler Filistin'i kardeş ülke olarak görüyoruz'

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Filistin'in böyle bir organizasyonu düzenleyeceğini duyduklarını ve destek amacıyla sporcu göndereceklerini ifade etti.

Turnuvanın Filistin'de yapılmasını değerlendiren Şahin, 'Böyle bir şey olacağını duyduk ve destek amacıyla sporcu gönderiyoruz. Burada amaç Filistin'e destek vermek.' dedi.

Filistin'in Dünya Tekvando Federasyonu'na kabul edilmesi için daha önce de mücadele verdiklerini anlatan Şahin, 'Yıllara dayanan bir çalışmaydı ve kabulünü sağladık. Bu noktada Filistin'e destek vermeye devam edeceğiz. Bizler Filistin'i kardeş ülke olarak görüyoruz. Tüm müsabakalarda ve organizasyonlarda karşılıklı desteğimiz olacak.' ifadelerini kullandı.

- Türkiye diğer ülkeleri katılım konusunda teşvik etti

Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, turnuvaya katılım noktasında bazı ülkeleri teşvik ettiklerini belirtti.

Katılımın çok olması için bazı ülkeleri de kendilerinin davet ettiğini anlatan Şahin, 'Göründüğü gibi katılımın fazla olması önemli. Bu turnuva, birinci olan sporcuya 2020 Tokyo Olimpiyatları için 10 puan veren bir organizasyon.' değerlendirmesini yaptı.

Başkan Şahin, ülkeler arasındaki yakınlaşmanın Filistin halkına moral olacağını düşündüklerini ifade ederek, şöyle devam etti:

'Bunun da geleceğe etki edeceğini biliyoruz. Tam bilmiyorum ama uluslararası alanda Filistin'in tek yarışması olabilir. Bunun diğer branşlarda da çoğalmasını bekliyoruz. Bizden herhangi bir destek istemediler ama olsa da hemen koşarız. Aynı zamanda Afganistan ve Kırgızistan'da da Türkiye tekvandosu olarak irtibat halindeyiz. Destek konusunda çalışmalarımız sürüyor. Proje oluşturma gayreti içindeyiz. Türk dünyası ve bize yakın tüm ülkelerle çalışma içinde olacağız.'

Filistin Açık Tekvando Turnuvası'na Türkiye, antrenörler Ahmet Bereket, Hakkı Ünal ve Murat Özcan'ın yanı sıra şu sporcularla katılacak:

Büyükler:

54 kilo: Mehmet Dolaş

58 kilo: Cihat Çakmak

74 kilo: Muhammet Emin Yıldız

Gençler:

51 kilo: Bedirhan Şirin

78 kilo: Sergen Curabaz

+78 kilo: Emre Kutalmış Ateşli

Kaynak: AA