Van Der Wiel Açıklaması 'Fenerbahçe'nin Bir Parçası Olmak İstiyorum'

Fenerbahçe’nin yeni transferi Gregory van der Wiel, takımın bir parçası olmak istediğini belirterek, Ülker Stadyumu’nda sarı-lacivertli taraftarların önüne çıkmak için sabırsızlandığını söyledi.

Sarı-lacivertli takımın yeni transferi Gregory van der Wiel, resmi sözleşmeye imza attı. Ülker Stadyumu’nda düzenlenen imza töreninde konuşan Hollandalı oyuncu, "İstanbul’a geldim gezdim. Çok büyük bir şehir, yapabilecek şok şey var. Burayı özel kılan Asya ve Avrupa’da olması. Tesisleri de gezdim. Stat harika sahalar çok güzel. Fitness salonu, soyunma odaları çok iyi. Stat da öyle. Bu güzel stat ve taraftarın önüne çıkmak için sabırsızlanıyorum" dedi.

"Kuyt ile çok konuştum"

Van der Wiel, transferi sürecinde Fenerbahçe’nin eski oyuncusu Dirk Kuyt ile görüştüğünü belirterek, "Kuyt ile transferim hakkında çok konuştum fikirlerini aldım bana sadece olumlu şeyler söyledi.

Harika bir takım olduğunu ve en iyi taraftarın burada olduğunu söyledi.

Buraya geldiğim ilk anda sıcaklığı hissettim. İmzayı attıktan sonra da şu anda da çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

Sarı-lacivertli taraftarlarla ilgili çok şey duyduğunu anlatan Van der Wiel, "Çok anlattılar. Türkiye’nin en iyi taraftarı. Videolar izledim, bana çok kişi bahsetti. O sahaya çıkmak, taraftarı görmek için çok sabırsızlanıyorum" açıklamasını yaptı.

"En iyisini yapmak istiyorum"

28 yaşındaki sağ bek, tek düşüncesi olduğunu dile getirerek, "Her maçta sahada olmak ve oynamak istiyorum. Onun için geldim. Fenerbahçe’nin bir parçası olmak istiyorum. Şampiyonlar Ligi’ne kalmak istiyoruz. Takım arkadaşlarımla birlikte en iyisini yapmak istiyorum" şeklinde konuştu.

"En büyük amacımız şampiyonluk"

Bireysel özellikleri ile ilgili olarak ise Van der Wiel, "Öncelikle kenar bölgesinde çok koşan bir oyuncuyum, ilk işim savunma yapmak. Hücuma yardım etmeyi de çok severim. Orta yapmayı, hücuma çıkmayı da... Umarım bu anlamda iyi oluruz. Takım arkadaşlarım da beni tanır umarım. Takım arkadaşlarımın hücumda 1 kişi daha fazla olduğunu hissetmelerini isterim. En büyük amacımız şampiyonluk olacak" değerlendirmesini yaptı.

"Kariyerimin harika olduğunu söyleyebilirim"

Başarılı futbolcu, genç yaşta Ajax scoutları tarafından keşfedilmesi konusunda, "Aslında 4-5 yaşında sokakta top oynamaya başladım. Bu oyuna başladım. 7 yaşında yüzlerce çocuk arasından 15 kişi seçildik. Ajax’ta uzun süre oynadım. Genç yaşta milli takıma da seçildim. Dünya Kupası’nda finale kaldım. Bir sonraki adım zamanı gelmişti ve PSG’ye gittim. 4 yıl başarılı oldum, 4 kere şampiyon olduk. Kariyerimin harika olduğunu söyleyebilirim. Bu yeni sayfa için de çok mutluyum" diye konuştu.

"23 numaralı formayı giyeceğim"

Fenerbahçe taraftarına kendisine gösterdikleri ilgi için teşekkür eden Hollandalı oyuncu, "Bizi izlemeye devam etsinler, bu renkler için mücadele edeceğim. 23 numaralı formayı giyeceğim. Biraz uğur getireceğini söyleyebilirim. Paris’te 4 sene bu formayı giydim, devam etmek istedim" dedi.

Van der Wiel son olarak ise futbola stoperde başlayarak sağ beke geçtiğini ve koşmayı, orta yapmayı çok sevdiğini söyledi.

Kaynak: İHA