Muhtarlar Demokrasi Nöbetinde

Gaziantepli yaklaşık 500 muhtar, Büyükşehir Belediyesi önünden, meydana yürüyerek demokrasi nöbeti tuttu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin önünde toplanan muhtarlar, mehter takımının marşları eşliğinde sloganlar atarak, demokrasi meydanına kadar yürüdü. Meydandaki vatandaşları selamlayan muhtarlar, yanınızdayız mesajı verdi. Muhtarlara Gaziantep Büyükşehir Belediye başkan vekili Osman toprak eşlik etti.

Osman Toprak, hain darbe girişiminin 15. gününde olduklarını vurgulayarak, “Milletimiz demokrasinin yanında, milli iradenin yanında olduğunu göstermek için her gün demokrasi meydanını dolduruyor. Bu günde muhtarlarımızın tamamı Büyükşehir Belediyesinin önünde toplandı ve demokrasi meydanına geldi. Demokrasi sağlam temeller üzerine kurulmuş” dedi.

İlk günden beri burada olduklarını belirten Türkiye Muhtarlar Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Muhtarlar Derneği Başkanı Ökkeş Titiz, “Sadece bugün değil, 15 Temmuz akşamından beri buradayız. Biz burada demokrasinin nöbetindeyiz. Biz sandıktan çıktık. Gücümüzün yettiği kadar bizi seçen halkımızın yanındayız. Menderes ve arkadaşlarını asan bu cunta zihniyeti, gereken cezayı almalıdır” diye konuştu.

Daha sonra muhtarlar platforma çıkarak halkı selamladı.

Kaynak: İHA