Chelsea, Batshuayi'yi Transfer Etti

İngiliz ekibi, Belçikalı golcü ile 5 yıllık sözleşme imzaladı.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea, Belçikalı milli futbolcu Michy Batshuayi'yi kadrosuna dahil etti.

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, Fransa'nın Marsilya takımından transfer edilen Batshuayi ile 5 yıllık sözleşme imzalandığı bildirildi.

Londra ekibi, 22 yaşındaki Batshuayi'nin bonservis bedeli ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşmazken, İngiliz basınında yer alan haberlerde Belçika oyuncu için Marsilya'ya 33 milyon sterlin ödeneceği öne sürüldü.

Chelsea'ye transferinden dolayı mutlu olduğunu belirten Batshuayi, 'Umarım Chelsea'nin birden fazla kupa kazanmasına yardımcı olabilirim. Courtois ve Hazard, bana kulüp hakkında olumlu şeyler söyledi. Teknik direktör Antonio Conte ile çalışacak olmak heyecan verici.' ifadelerini kullandı.

Kariyerine Belçika'nın Standard Liege takımında başlayan Batshuayi, 2014 yılında 6 milyon avro karşılığında Marsilya'ya transfer olmuştu.

Belçika Milli Takımı ile 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda 2 maça çıkan ve rakip fileleri 1 kez havalandıran genç futbolcu, Marsilya formasıyla geçen sezon toplam 50 maçta 23 gol ve 10 asistlik bir performans ortaya koymuştu.

Michy Batshuayi, mavi-beyazlıların Thibaut Courtois ve Eden Hazard'ın ardından Belçikalı üçüncü futbolcusu oldu.

Kaynak: AA