Almanya yarı finalde

Euro 2016 çeyrek final maçında Almanya İtalya'yı penaltılarda yenrek yarı finale yükseldi. Bu sonuçla Panzerler ilk defa büyük turnuvada İtalya'yı eledi.

Almanya yarı finalde
EURO 2016 çeyrek finalinde Almanya ile İtalya karşılaştı. Tarihinde daha önce İtalyanları yenemeyen Panzerler, 120 dakikası 1-1 biten mücadele sonunda rakibini penaltılarda geçti. 7 atışın kaçtığı penaltılarda son golü Hector attı ve Almanya'yı yarı finale taşıdı.

KARŞILAŞMANIN İSTATİSTİKLERİ

Bordeaux'daki Matmut Atlantique Stadı'nda oynanan mücadele yüksek tempoda başladı. Rakip kaleye gitmekte zorlanmayan takımlar, tehlikeli olamadı.

Almanya'da Khedira 16'da sakatlanarak yerini Schweinsteiger'e bıraktı. Dakikalar 27'yi gösterdiğinde Almanlar gol diye sevinci ancak hakem düdüğünü çaldı! Schweinsteiger'in De Sciglio'ya yaptığı faul nedeniyle gol geçerli sayılmadı.

Almanya yarı finalde

GOL MESUT İLE GELDİ


İkinci yarının başında Almanya etkili oldu. Müller ve Boateng ile gole yaklaşan Panzerler, aradığı golü 65. dakikada buldu! Gomez'in pasında ceza sahası çizgisine inen Hector, pasını Mesut Özil'e aktardı. Savunmaya da çarpan top sonrasında Mesut Özil vuruşunu yaparak Buffon'u çaresiz bırakarak skoru 1-0 yaptı.

İNANILMAZ KURTARIŞ!

Almanya 68. dakikada ikinci gole çok yaklaştı. Ceza alanı içine atılan uzun topta Gomez, önce göğsüyle kontrol edip ardından kale önünde topuğuyla şık bir vuruş yaptı ancak deneyimli kaleci Buffon tarihi bir refleksle topu nefis çıkardı! Gomez 72. dakikada yerini Draxler'e bıraktı.

Almanya yarı finalde

BOATENG'İN ELİ PENALTIYI GETİRDİ


İtalya atağında Boateng'in topa elle müdahalesi sonrası hakem Victor Kassai düşünmeden noktayı gösterdi! 78. dakikada penaltı atışında topun gerisine gelen Leonardo Bonucci, sert bir vuruşla topu filelere gönderdi. İtalya, 1-1'lik eşitliği yakaladı.

90 DAKİKA YETMEDİ


Takımlar geride kalan 12 dakikada dengeyi bozamadı. Karşılaşma uzatmalara kaldı… 15'er dakikalık uzatma devrelerinde de takımlar eşitliği bozamadı ve maçta penaltılara atışlarına geçildi.

Almanya yarı finalde

PENALTILAR

Almanya: Kroos, Müller (Kaçırdı), Mesut Özil (Kaçırdı), Draxler, Schweinsteiger (Kaçırdı), Hummels, Kimmich, Boateng, Hector
İtalya: Insigne, Zaza (Kaçırdı), Barzagli, Pelle (Kaçırdı), Bonucci (Kaçırdı), Giaccherini, Parolo, De Sciglio, Darmian (Kaçırdı)