Kadın Millilerin Hedefi Olimpiyat Madalyası

A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Memnun: 'En büyük hedefimiz olimpiyatlardan madalya ile dönmek' 'Biz rakiplerimizden daha uzun veya daha hızlı değiliz ama biz rakiplerimizden çok daha iyi takımız' 'Ülkemizin başarılara, mutlu olmaya ve insanların yüzünün gülmesine ihtiyacı var'.

ELİFNUR ÇOLAK - Brezilya'da 5-21 Ağustos'ta düzenlenecek 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda mücadele edecek A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın başantrenörü Ekrem Memnun, en büyük hedeflerinin madalya almak olduğunu söyledi.

Ekrem Memnun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rakiplerinin çok sert olduğunu ancak kendilerine güvendiklerini vurgulayarak, 'Olimpiyatlara ülkeden katılan tek spor takımı biziz. Gözlerin üzerimizde olacağını da biliyoruz. En büyük hedefimiz ülkemizi gururlandırmak ve madalya ile dönmek. Bunun için sonuna kadar mücadele edeceğiz.' diye konuştu.

Her topun kıymetini bilerek oynadıklarını ifade eden Memnun, şöyle devam etti:

'Birbirimize olan inancımız, fedakarca oynayabilmemiz... Milli takımın ülkemiz ve oyuncular için önemli bir öge olduğunu biliyoruz. Bunu yansıtmak için oynuyoruz ve sorumluluğumuzun farkındayız. Bugüne kadar bunu defalarca yaptık ve yine yapacağız. Hiçbir şey kolay değil biliyorum çünkü Rio'da çok ciddi takımlar var. Allah'ın izniyle yüzümüzün akıyla döneceğiz.'

Memnun, kamp döneminin çok iyi geçtiğini ve takımda zayıf noktalara odaklanma fırsatı bulduklarını belirterek, 'Daha çok, kuvvet ve kondisyon çalıştık ve şimdi de formumuzu yükseltmek için hazırlanıyoruz.' ifadesini kullandı.

- 'Nevriye'nin yüzde yüz hazır olacağını düşünüyorum'

Sakatlığının tedavisinin ardından takımla çalışmalara başlayan milli basketbolcu Nevriye Yılmaz'ın durumunu da aktaran Memnun, şunları söyledi:

'Nevriye'nin sakatlığı maalesef düşündüğümüzden ciddi çıktı. Hazırlık kampının neredeyse tamamını tedaviyle geçirdi. Birkaç gündür takımla beraber çalışıyor. Şu anda hazır değil ama maçlar başlayana kadar onun yüzde yüz hazır olacağını düşünüyorum. Bizim için çok önemli bir oyuncu.'

Takımın, daha önce mücadele ettiği 2012 Londra Olimpiyatları'na göre oyun anlayışında küçük farklılıklar olabileceğini ifade eden Memnun, şöyle konuştu:

'Radikal bir fark olmayacaktır. Bizim Türkiye liginde oynadığımız basketbol belli. Antrenörün oyun anlayışı ile ilgili farklar olur ama genel strateji olarak Türk Kadın Milli Takımı'nın yapabilecekleri bellidir. Biz rakiplerimizden daha uzun veya daha hızlı değiliz ama biz rakiplerimizden çok daha iyi takımız.'

- 'Ülkemizin başarılara, mutlu olmaya ihtiyacı var'

Türkiye'de sıkıntılı günler yaşandığına da değinen Ekrem Memnun, şunları kaydetti:

'Biz 15 Temmuz darbe girişimi olduğunda Slovenya'daydık. İşin boyutunu anlayamadık. Ülkemiz için büyük bir yıkım oldu. Bilgi de alamadığımız için bizim açımızdan bir travma oldu. Herhangi bir sorun karşısında birbirine en çok rakip olanların bile bir anda birleştiğini gördük. Ülkemizin başarılara, mutlu olmaya ve insanların yüzünün gülmeye ihtiyacı var. Umut ediyorum ki insanlarımızın ve bütün ülkenin gurur duyacağı bir oyun ortaya koyup herkesi gururlandıracağız.'

Kaynak: AA