Güreşte Olimpiyat İçin Son Kamplar Başladı

Olimpiyata gidecek olan Serbest Güreş A Milli Takımımız son kampına Elmadağ’da girerken, Bayanlar Güreş A Milli Takımımız Edirne TOHM Kamp Eğitim Merkezinde hazırlıklarını sürdürüyor. Grekoromen A Milli Takımımız ise Bolu Aladağ Kamp Eğitim Merkezi’nde çalışmalarına devam ederken 2 Ağustos’ta Brezilya’ya gidiyor.

13-22 Ağustos tarihleri arasında başlayacak olan 2016 Rio Olimpiyatlarına sayılı günler kaldı. Dünyanın hemen hemen her ülkesinden gelen sporcular dünyanın en iyisi olmak için yarışacaklar. Ancak Olimpiyatlarda her zaman Türkiye’nin yüz akı olan güreş dalında mindere çıkacak olan sporcularımız yine Türkiye’nin gururu olmak için ter dökecek.

Dünya ikincisiyiz

Bu yıl yapılacak olan olimpiyatta güreş branşında açılan 18 sıkletin 14’ünden sporcu gönderen Türkiye, Rusya’dan sonra dünyada en çok güreşçi gönderen ikinci ülke konumunda yer aldı. Öte yandan bu yıl büyük bir başarıya imza atan güreşçilerimiz olimpiyat kotalarını alarak dünyanın en iyi güreşçileri arasına da isimlerini yazdırmış oldu.

Kamptan Rio’ya Gidecek

İlk maçlarına çıkacakları güne yaklaşık 2 hafta kalan güreşçilerimiz hazırlıklarına ara vermeden devam ediyor. Serbest Güreş A Milli Takımımız 31 Temmuz-11 Ağustos tarihleri arasında Ankara Elmadağ Kamp Eğitim Merkezi’nde çalışmalarını sürdürecek. 10 gün sürecek olan kampta güreşçilerimiz Olimpiyat için form tutacaklar.

Minderin sultanları son hazırlığını Edirne’de yapıyor

Bayanlar Güreş A Milli Takımımız ise çalışmalarına Edirne TOHM Kamp Eğitim Merkezi’nde devam ediyor. Minderin sultanları 10 Ağustos’a kadar kampta çalışmalarına devam edecek.

Grekoromen 2 Ağustos’ta Rio’ya gidiyor

Grekoromen Güreş A Milli Takımımız ise hazırlıklarına Bolu Aladağ Kamp Eğitim Merkez’nde devam ediyor. 1 Ağustos’ta bitecek olan kamptan sonra Milli Takımımız olimpiyatlar için 2 Ağustos’ta Rio’a uçacak.

Olimpiyat sporcularımız

Olimpiyata gidecek olan sporcularımızın isimleri şöyle:

Serbest Güreş A Milli Takımı:

Taha Akgül, Selim Yaşar, İbrahim Bölükbaşı, Soner Demirtaş, Mustafa Kaya ve Süleyman Atlı

Grekoromen Güreş A Milli Takımı:

Rıza Kayaalp, Selçuk Çebi ve Cenk İldem

Bayanlar Güreş A Milli Takımı:

Yasemin Adar, Buse Tosun, Hafize Şahin, Elif Jale Yeşilırmak ve Bedia Gün.

Kaynak: İHA