Beşiktaşlı Futbolculardan Açıklamalar

Cenk Tosun:'Hoca doğru yükleme yapıyor, yorulmamız normal' Kaleci Fabricio:'Amacımız teknik direktörümüze olumlu anlamda zorluk çıkarmak, onun kararını zorlaştırabilmek. Ben de bu hedefle buraya geldim' Tolgay Arslan:'Sakatlığım geçti, şu an gayet iyiyim. Rekabet için kimseden korkmuyorum'

Avusturya'da kamp yapan Beşiktaş'ta Cenk Tosun, kaleci Fabricio ve Tolgay Arslan, hazırlıklar ve yeni sezonla ilgili açıklamada bulundu.

Siyah-beyazlı futbolcular, takımın kamp yaptığı otelde gerçekleştirilen barbekü partisinde, basın mensuplarının sorularını cevapladılar.

Geçen sezon attığı kritik gollerle dikkati çeken Cenk Tosun, Avusturya kampının yorucu geçtiğini ancak yeni sezonda elde edecekleri başarılarla buna değeceğine inandığını söyledi.

Teknik direktör Şenol Güneş'in geçen sezon da aynı şekilde yükleme yaptığını ve elde ettikleri şampiyonlukla bunun iyiliğini gördüklerini belirten siyah-beyazlı futbolcu, 'Yorgunluğumuza değeceğini umuyoruz. Geçen sezon sonlara doğru yorulmadık. Hoca doğru yükleme yapıyor, yorulmamız normal. Bunlar güzel yorgunluklar. İnşallah sakatlık vermeden son maçı da geçirip İstanbul'a mutlu döneriz.' diye konuştu.

Mario Gomez'in takımdan ayrılmasına değinen Cenk, 'Ben kendi işime bakıyorum. Transfer yönetimin bileceği iş. İlk geldiğimde Demba Ba, ikinci sezonumda Gomez vardı. Başkanımız forvet alınacağını söyledi. Ben kendi işime bakarım. Kim faydalı olacaksa o oynasın.' ifadelerini kullandı.

Gomez'in gidişinin kendilerini etkilemeyeceğini kaydeden Cenk, şunları söyledi:

'Takım arkadaşlığı yine çok güzel. Her takımda giden ve gelen olacaktır. Herkesin yeri doldurulabilir. Biri gider biri gelir. Bu takım bozulmazsa ve iyi transferler yapılırsa bu sezon yine şampiyon oluruz.'

Şampiyonlar Ligi'nde bazı takım arkadaşlarının ilk defa mücadele edeceğine dikkati çeken siyah-beyazlı oyuncu, bu organizasyonda da güzel işler yapmayı hedeflediklerini dile getirdi.

- Fabricio: 'Teknik direktörün kararını zorlaştırmalıyız'

Takımın yeni transferlerinden Fabricio Agosto Ramirez, kadroda bulunan Tolga Zengin ve Denys Boyko ile rekabet içinde olacaklarını ve performanslarıyla teknik heyetin işini olumlu anlamda zorlaştırmaları gerektiğini vurguladı.

Her kalecinin en üst seviyede çalışmayı amaçladığını anlatan İspanyol file bekçisi, şöyle konuştu:

'Tabii ki her kaleci oynamak ister. Kimi oynatacağına teknik direktörümüz karar verir. Hocamız kimi oynatmamaya karar verirse onun sıkı şekilde çalışmaya devam etmesi gerekiyor. Amacımız teknik direktörümüze olumlu anlamda zorluk çıkarmak, onun kararını zorlaştırabilmek. Ben de bu hedefle buraya geldim.'

Uzun süre İspanya'nın Deportivo takımında forma giyen tecrübeli kaleci, 'Yeni deneyim yaşamak için transfer kararı verdim. Sakatlık geçirdim. Belli bir tedavi süreci oldu, gayet iyi durumdayım. Beşiktaş tercihini yaptığım için gayet mutluyum. Teknik ekip ve oyuncular işimi kolaylaştırmak için ellerinden geleni yaptılar. Doğru tercih yaptığımı burada fark ettim.' ifadelerini kullandı.

Sık sakatlandığı yönündeki haberlere değinen yeni transfer Fabricio, 'Şu an harika durumdayım. Sakatlığım geride kaldı. Birkaç ay oynayamadım. Tedavi sürecini gayet iyi geçirdim. Burada devam ettim.' diye konuştu.

Takımın kalecileri olarak sıkı şekilde çalıştıklarını anlatan Fabricio, kaleci antrenörü Marjan Mrmic'in üst düzey bir çalıştırıcı olduğunu ve sağlıklı bir rekabet ortamında bulunduklarını dile getirdi.

- Tolgay Arslan: 'Kimseden korkmuyorum'

Geçen sezon olduğu gibi Avusturya kampında da şanssızlık yaşayan ve sakatlanan Tolgay Arslan ise kendisini toparladığını ve yarınki hazırlık maçında oynayabileceğini söyledi.

Hedefinin ilk 11 oynamak olduğunu ifade eden Tolgay, 'Benim mevkim ilk önce 6-8 numara. 10 numara da oynayabilirim.' diye konuştu.

Takımda Hutchinson ve Oğuzhan gibi oyuncularla rekabet içinde olacak Tolgay Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Herkes çok iyi oyuncu. Hoca sonunda kararını verecek. Teknik direktör için zor bir karar olsun istiyoruz. Beni ya da başkasını yedekte tutarken zorluk yaşasın. O yüzden çalışıyoruz. Sahaya çıktığımda kim olursa olsun kendi futbolumu göstermek istiyorum.'

Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmayı istediklerini belirten Tolgay, geçen sezon olduğu gibi ligde de şampiyonluğa ulaşmayı amaçladıklarını ifade etti.

Siyah-beyazlı oyuncu, Mario Gomez konusunda ise 'Geçen sezon şampiyonlukta büyük payı vardı. Bir sene önce Demba Ba vardı, o da inanılmaz oynadı. Cenk'in performansı da çok iyiydi. Başkanımız her sene iyi bir forvet getiriyor. Gomez belki geri gelir.' diyerek sözlerini tamamladı.

Bu arada, Avusturya'da yorucu antrenmanlar yapan siyah-beyazlı futbolcular, kampta oldukları otelde gerçekleştirilen barbekü partisiyle stres attılar.

Kaynak: AA