Fenerbahçelileri çıldırtan karar

Fenerbahçe-Monaco maçının hakemi Jesus Gil Manzano, kritik pozisyonlarda verdiği tartışmalı kararlarla karşılaşmaya damga vurdu.

Fenerbahçelileri çıldırtan karar
Ülker Stadı'ndaki maçın 6. dakikasında Salih Uçan'ın Monaco ceza alanına yaptığı orta sonrası yaşanan karambolde top ağlarla buluştu. Ancak İspanyol hakem Jesus Gil Manzano, Fernandao'nun kaleci Morgan De Sanctis'e faul yaptığı gerekçesiyle golü geçerli saymadı.

Pozisyonu yorumlayan Merkez Hakem Kurulu eski başkanı Mustafa Çulcu, 'Nizami goldü' dedi. Çulcu, şunları söyledi:

Fenerbahçelileri çıldırtan karar

'Pozisyonda Fernandao'yu çeken bir oyuncu var. Hakikaten bir faul varsa Fenerbahçelehine penaltı olmalıydı. Siz Fernandao'nun çekilmesine hoşgörüyle bakıyorsanız, sonrasındaki faule de öyle bakmalısınız. Fernandao topa kafa vururken kaleci onun üstüne gelip boşa düşüyor, takım arkadaşı da kalecinin üzerine düşüyor. Ortada kalan topa herkes vurmak istiyor ve karambolde Fernandao vuruyor. Hakem, golü vermesi gerekirken faul uyduruyor.'

MONACO'NUN GOLÜNDE OFSAYT TARTIŞMASI

Karşılaşmanın 38. dakikasında Fenerbahçe savunmasının arkasına atılan topa Radamel Falcao koştu. Bu pozisyonda sarı lacivertli savunma ofsayt bayrağının kalkmasını beklerken, bayrak kalkmadı. Sonrasında Falcao, topu ağlara gönderdi.

Fenerbahçelileri çıldırtan karar

Mustafa Çulcu, Fenerbahçelilerin ofsayt itirazında bulunduğu bu pozisyon için, 'Ağır çekim kamera görüntülerinde Monacolu oyuncu belki 3-4 santim önde görünüyor olabilir ama UEFA bu tür pozisyonlarda devam kararı verilmesini destekliyor' yorumunu yaptı.

Fenerbahçelileri çıldırtan karar

Çulcu, Emenike'nin attığı 2. golün de benzer bir pozisyon sonucunda geldiğini belirtti.

Mustafa Çulcu, Monaco'nun 68. dakikada Jemerson ile attığı 2. golün bariz ofsayt olduğunu ve hakemin burada doğru karar verdiğini de ifade etti.


Fenerbahçelileri çıldırtan kararFenerbahçe'yi Emenike sırtladı