Dilovası'nda 800 Çocuk İçin Yaz Spor Okulu Açıldı

Dilovası Belediyesi yaz okullarında eğitim gören çocuklar, sporun yanı sosyal çevre edinmelerini, sokak kültüründen uzaklaştırılmaları, sağlıklı, bilinçli ve topluma yararlı bireyler olmaları hedefleniyor.

Dilovası Belediyesi organizasyonuyla düzenlenen yaz spor okulları 14 ayrı branşta 20 hoca nezaretinde 800 çocuğa hizmet veriliyor. İlçenin birkaç merkezi noktalarındaki spor salonu ve tesislerinde eğitim veriliyor. Diğer yerlerdeki spor merkezi ve tesisleri gibi Tavşancıl mahallesinde ikamet eden çocuklar için Salih Gün Spor Tesisleri’nde açılan yaz spor okuluna başlayan çocukların azmi ve gayreti büyük memnuniyet oluşturdu.

Dilovası Belediyesi, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü ve İlim Yayma Cemiyeti İşbirliği ile futbol, basketbol, voleybol, hentbal, atletizm, çim kokeye, badminton, boks, kick box, wushu, masa tenisi, korfbol, güreş, karete ve resim olmak üzere 14 Branşda 6 Tesiste, 20 antrenör nezaretinde yapılıyor.

Spor okulları hakkında bilgi veren Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, “Çocuklarımızın, yavrularımızın zamanlarını iyi geçirmesi, gelecek adına sağlıklı nesillerin yetişmesine katkı sağlamak hem de gelecekte spor adına başarılara imza atmaları için yaz spor okullarını düzenliyoruz ve düzenlemeye de devam edeceğiz. Dilovası Belediyesi olarak bu yıl 14 ayrı branşta yaklaşık 20 Hoca eşliğinde 800 çocuğumuzun başvurusunu aldık. Yaz spor okulları kapsamında imkanlarımızı seferber ederek çocuklarımızın bütün spor malzemelerini ve kıyafetini belediye olarak biz hediye ettik. Amacımız ve gayemiz her alanda olduğu gibi spor alanında da farklı bir Dilovası meydana getirmek, spora duyulan ilgi ve alakayı artırmaktır” dedi.

Kaynak: İHA