Aydın Ekipleri Fikstürü Değerlendirdi

Aydın’ı 2. Lig’de temsil eden Aydınspor 1923 ile Nazilli Belediyespor’un 2016-2017 yılındaki maç fikstürü belli olmasının ardından her iki takımın da teknik direktörü değerlendirmelerde bulundu.

Aydınspor 1923 Teknik Direktörü Bahaddin Güneş, puan ve puanlarla lige başlamak istediklerini ifade ederken, Nazilli Belediyespor Teknik Direktörü Cüneyt Biçer ise ilk maçta içerde taraftarın önünde oynamanın avantaj olabileceğini öne sürdü.

Spor Toto 2. Lig fikstürü çekildi. Aydın’ı 2. Lig Kırmızı Grup’ta temsil eden Aydınspor 1923 ile Beyaz Grup’taki diğer Aydın temsilcisi Nazilli Belediyespor, 2016-2017 futbol sezonunun ilk karşılaşmasında Ankara ekipleriyle mücadele edecekler. Aydınspor 1923 Ankaragücü deplasmanında sezonun ilk maçına çıkacak olup, Nazilli Belediyespor ise kendi evinde yine Başkent ekiplerinden Hacettepe ile kozlarını paylaşacak. Lig fikstürü ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan iki takımın teknik direktörü ayrıca 3 Eylül’de başlayacak olan lig için bazı açıklamalarda bulundu.

“PUANLA BAŞLAMAK İSTİYORUZ”

Zorlu bir grup olarak değerlendirilen kırmızı grupta ilk haftaki maçında deplasmanda Ankaragücü ile karşılaşacak olan Aydınspor 1923’te Teknik Direktör, fikstür ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede: “Ligdeki tüm takımların hedefi var. Takımlar ‘Biz şampiyonluğa oynayacağız’, ‘Biz küme düşmemeye oynayacağız’, ‘Ligin ortasında olan bir takım olacağız’ diyorlar. Bu sirkülasyon bu şekilde söylenip duruyor. Herkesin ortak noktası hedefe oynamak ve başarılı olmaktır. Onun için bu yıl iyi bir gruptayız. İlk maçımızı deplasmanda Ankaragücü’yle yapacağız. Avantaj veya dezavantaj olarak değerlendiremeyiz. İlk dört veya beş hafta takımlarda bir adaptasyon söz konusu olacak. O anlamda da Ankaragücü’nün transfer açığı yok. İyi bir maç olacağını düşünüyorum. Biz puan ve puanlar alarak lige iyi başlamak istiyoruz” dedi.

“AVANTAJLIYIZ”

Nazilli Belediyespor Teknik Direktörü Cüneyt Biçer fikstürle ilgili değerlendirmesinde: “Öncelikle Fikstürün tüm camiamıza hayırlı olmasını dilerim. Genel kapsamda bakıldığında çekilen fikstürün çok büyük avantaj ya da dezavantajları olduğunu düşünmüyorum. Geçen yıl ki takımların performanslarına bakılarak bir değerlendirme yapacak olursak ilk 8 hafta içerisinde 2 tane 3.ligden çıkan takım ve 2 tane de 2. ligde play off oynamış takımla karşılaşacak olmamız lige dikkatli ve tam konsantre girmemiz gerektiğini gösteriyor. İlk 5 hafta içerisinde 3 deplasman oynayacak olmamız başka önemli bir husus. Ancak ilk maçı kendi seyircimiz önünde oynamak bence bir avantaj. Bu ilk 8 haftalık süreçte göstereceğimiz performans ligin ilerisi için önemli bir yargı oluşturacaktır kanaatindeyiz. Neticede bakıldığında gruptaki tüm takımlarla karşılaşacağımızı düşündüğümüzde biz zor, kolay fikstür ya da takım ayrımı yapmadan hedeflerimiz doğrultusunda üzerimize düşeni yapıp camiamızı özlediği yere getirmek için ne gerekiyorsa yapacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA