'Türkiye'ye Bir İlki Yaşatmak İstiyoruz'

Paralimpik milli yüzücü Özlem Kaya: 'Rio için günde 6 saat çift antrenman yapıyorum' 'Beytullah, benim rakibim ama aynı zamanda en iyi dostum. Aynı kandan olmasak da artık kardeş gibiyiz' İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü Yüzme Antrenörü Işık: 'Milli sporcularımızın performansları gün geçtikçe daha da artıyor'

GÖZDE ŞAHİN - Bedensel engelliler yüzme branşında Rio'da Türkiye'yi temsil edecek sporculardan Özlem Kaya, hazırlıklarını yoğun bir tempoda sürdürdüğünü belirterek, 'Rio için günde 6 saat çift antrenman yapıyorum. İnşallah bu sefer ülkeme olimpiyat madalyalarıyla döneceğim.' dedi.

Hazırlıklarını Ankara Eryaman'daki Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde (TOHM) sürdüren Özlem, 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda bir diğer bedensel engelli sporcu Beytullah Eroğlu ile yer alacağını hatırlattı. Özlem, 'Beytullah, benim rakibim ama aynı zamanda en iyi dostum. Aynı kandan olmasak da artık kardeş gibiyiz. 14 yıldır omuz omuza mücadele veriyoruz. Londra'dan sonra Rio'da da başarı için beraber mücadele edeceğiz.' diye konuştu.

2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda kendisinin altıncı, Beytullah'ın ise yedinci olduğunu hatırlatan milli sporcu, '2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda altın madalya alarak Türkiye'ye bir ilki yaşatmak istiyoruz. Çalışmalarımızı yoğun bir tempoda, başarıyı elde etmeye odaklı şekilde yürütüyoruz.' ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü Yüzme Antrenörü Ayris Işık ise Beytullah ve Özlem ile 3 yıldır birlikte çalıştığını vurgulayarak, şunları söyledi:

'Milli sporcularımızın performansları gün geçtikçe daha da artıyor. Dereceleri aşmak ve gelişme yolunda sürekli çalışıyorlar. Günde en az 6 saat antrenman yapıyoruz. Havuzda, salonda, dışarıda olmak üzere çok yönlü bir çalışma programımız var. Rio’ya odaklandık, tüm gücümüzle sporcularımızı kürsüye çıkarmak için çalışıyoruz. Onlardan beklentimiz çok yüksek.'

Kaynak: AA