Milaslı Tayfun, Avrupa'daki İlk 5 Judocudan Biri Oldu

Milaslı milli judocu Tayfun Tuna, 38 ülkeden 813 sporcunun katılımıyla Hırvatistan’da düzenlenen Veteran Judo Avrupa Şampiyonası’nda 100 kilogram veteranlar kategorisinde Avrupa 5.’si oldu.

Yaklaşık 3 yıl önce geçirdiği kaza sonucu belinde ciddi bir sakatlık meydana gelen ve doktorların “Bir daha yürüyemezsin” dediği Milaslı milli judocu Tayfun Tuna, Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’yi başarıyla temsil etti. Hırvatistan’ın Poreç şehrinde 23-26 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen Veteran Avrupa Judo Şampiyonası’na toplam 22 milli judocuyla birlikte katılan Tuna, kalabalık bir kategori olan 100 kilogram veteranlarda Avrupa 5.’si oldu.

Türkiye’yi temsil ederek şampiyonada erkeklerde 2 üçüncülük, 2 beşincilik ve bayanlarda da bir üçüncülük dereceleriyle şampiyonayı tamamladıklarını ifade eden Tuna, “Uzun süre sonra girdiğim ilk Avrupa Şampiyonası’nda dereceye girdim ve ülkeme derece getirdim çok mutluyum. En kalabalık sikletlerden birisi olan M3 100 kilogramda ilk müsabakamda rakibim olan Slovak Kossuth, Ludovit’i geçerek bir üst tura çıktım. İkinci müsabakamda rakibim Rus Galtsev, Alexander’la müsabaka sırasında şanssız bir şekilde bileğimden sakatlanarak maçı verdim. Üçüncü müsabakamda Ukraynalı Kleshnıa, Viacheslav ile karşılaştım iyi bir maç çıkartarak rakibimi oseikomi ile iponlayarak yendim ve represaj üçüncülük müsabakasına çıkmaya hak kazandım. Represajda üçüncülük müsabakasında rakibim Estonsalı Kond, Margus’u bileğimdeki sakatlığın tekrarlaması nedeniyle girdiğim teknikte çekemeyerek alta düştüm ve oseikomi ile maçı verdim.” diyerek şampiyonada çıktığı maçları anlattı.

Kasım ayında Amerika’da yapılacak olan Masterlar Judo Dünya Şampiyonası’nda ilk üçe girebilmek için çalışmalara devam ettiğini kaydeden Tuna, Türkiye için elinden gelenin en iyisini yaparak sponsoru SİTEPLUS A.Ş. ve hocalarının desteğiyle başarılı olacağına inandığını söyledi.

Kaynak: İHA