Maçın Ardından

Galatasaray Teknik Direktörü Riekerink:'Takımımın gösterdiği performanstan memnunum' 'Bir forvet, bir de defansif orta saha istiyoruz. Yönetimimiz bunun için çok çalışıyor'

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Danimarka Süper Lig ekiplerinden Aarhus karşısında aldıkları 3-1'lik galibiyetten ve sergiledikleri performanstan memnun olduğunu söyledi.

Jan Olde Riekerink, Ceres Park Stadı'nda yapılan hazırlık maçı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Müsabakada attığı 2 golle ön plana çıkan isim olan ve hazırlık maçlarında 5 gole ulaşan Bruma'nın performansıyla ilgili soru üzerine Hollandalı teknik adam, 'Bu süreçte bireyler yerine, takıma odaklanmaya çalışıyoruz. Özellikle son 2 günde baskı yapma üzerine çalışmıştık. Bugün de gördüğünüz gibi maçın genelinde rakibine baskı yapan bir takım vardı. Antrenmanlarda anlattıklarımı sahada uygulayan bir Galatasaray vardı. Takımımın gösterdiği performanstan memnunum.' diye konuştu.

Sneijder'in daha fazla hücuma dönük oynadığının aktarılması üzerine Riekerink, 'Aslında her zaman oynattığımız pozisyondaydı. Forvet arkasındaydı. Bugün orta sahada rotasyona önem veriyorduk. Sneijder biraz geriye geldiğinde, Dzemaili öne çıkacaktı. O yüzden bu rotasyonu da orta sahada iyi yaptığımızı düşünüyorum.' değerlendirmesini yaptı.

Sergilenen oyuna mı yoksa skora mı önem verdiği konusunda Hollandalı çalıştırıcı, 'İkisi de önemli. Bir hazırlık kampındayız ve oluşturmaya çalıştığımız takımın istediklerimizi sahaya yansıtabilmesi önemli. Diğer taraftan, skor da iyi olursa mental açıdan daha faydalı oluyor.' ifadelerini kullandı.

Riekerink; Umut Bulut, Tarık Çamdal, Olcan Adın ve Endoğan Adili'yi ikinci kampa almamasıyla ilgili, 'Ben bir seçim yaptım ve odaklanmamız gereken konu bu değil.' dedi.

- 'Bir forvet, bir de defansif orta saha istiyoruz'

Jan Olde Riekerink, forvet için Oumar Niasse'nin isminin geçtiği yönündeki soru üzerine, esprili bir şekilde 'Kim?' diye karşılık verirken, sözlerini şöyle tamamladı:

'Şu ana kadar hiç okumadıysam 27 farklı isim yazıldı. Hep aynı şeyi söylüyoruz belki ama bir forvet, bir de defansif orta saha istiyoruz. Yönetimimiz bunun için çok çalışıyor. Umarım en kısa zamanda iyi haberleri veririz.'

Kaynak: AA