Kayseri Erciyesspor'da Başkan Seçilen Ziya Eren Olağanüstü Kongre Kararı Aldı

Spor Toto 2. Lig ekiplerinden Kayseri Erciyesspor’da bugün yapılan kongrede başkan seçilen Ziya Eren, düzenlediği basın toplantısında olağanüstü kongre kararı aldıklarını belirterek, “Bu saatten sonra memleketin delisi olmaya artık niyetimiz kalmadı” dedi.

Kulüp Tesisleri’nde basın toplantısı düzenleyen Kayseri Erciyesspor Kulübü Başkanı Ziya Eren, 15 Temmuz’da gerçekleşen darbe girişimini kınayarak sözlerine başladı.

Kongrelere katılmayarak mesaj vermek istediklerini ancak kimsenin almadığını söyleyen Eren, “Bugün yapılmış olan 2. Olağan Genel Kongremizde genel kurula katılmış olan başta divan heyeti olmak üzere tüm katılımcılara ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bu arada bizi tekrar aday gösterip gıyabında seçilmemize vesile olan, gerçekten bu kulübe gönül vermiş kulübün geleceğini düşünerek bu işi yapmış olduklarına inandığımız delege olan kulüp personeline de ayrıca teşekkür ediyoruz. Fakat bazılarının tiyatro olarak gördüğü asla bu kulüp için bunu yapamayacağımızı bilmemelerinden kaynaklanan acı bir olayı da hep birlikte yaşadık. Acaba tiyatrocular mıydı bu kulüpte en uzun süre yönetimde kalan? Acaba tiyatrocu olarak görülen, 6 buçuk yıl yönetimi kimseye muhtaç etmeyen, istikrarı sağlayan insanlar mıydı tiyatrocu? Acaba tiyatrocular mıydı bu kulüpte şehri en iyi şekilde temsil eden insanlar? 84 yıl geçmişi olan bu kulüp, eğer bizim delege olan çalışanlarımız olmasa bizi gıyabımızda aday gösterip kulübün kaderini değiştirmese şu an sizlerin karşısında oturan kişiler bizler değil, valiliğimizin tayin edeceği kayyum heyeti olacaktı Diyarbakırspor gibi, Mardinspor gibi. Bir şehre mal olmuş kulüp düşünün, bu kulüp 10 yıl içerisinde 3 defa Süper Lig’e çıkmış, kupa finali oynamış, UEFA’ya katılmaya hak kazanmış, Kayseri’nin evlatları altyapıdan yetiştirip futbolcu yapmış ve hatta tarihte bir ilki Türkiye ve dünyaya örnek olacak bir ilki yaşatmış, üst üste iki sene şampiyon olup ilk sene ismini kardeş kulübüne verip ertesi sene tekrar bir üst lige çıkmış kulüptür. Evet bu kulüp yürekli arkadaşlar sayesinde bugün kayyumda değil. Ancak bu yarın kayyumda olmayacağı anlamı taşımıyor. Arkadaşlar kongreye katılmadık bu bir mesajdı kimse görmedi. Aradan geçen 1 aylık süre içerisinde hiçbir Allah’ın kulu ‘ne yapıyorsunuz’ demedi. Aradan geçen 1 aylık süre sonrasında bugün yine kongremiz vardı, olağan kongremiz, bu kongreye yine katılmadık. Bu süreçte iletmemiz gereken mesajları yönetim olarak fiili, sözlü kendilerine bilakis ilettik, ‘Bu işte yokuz artık’ dedik. Fakat herhalde inanılmadı” ifadelerini kullandı.

“Biz bu yönetimde olmak istemiyoruz”

Yönetimde olmak istemediklerini söyleyen Ziya Eren, olağanüstü kongre kararı aldıklarını dile getirerek, “Arkadaşlar bu iş gıyabımızda seçilme şekliydi. Bunun bir tiyatro olmadığını göstermek adına yönetim kurulu olarak daha evvel yapmış olduğumuz istişareler neticesinde biz bu yönetimde olmak istemiyoruz. Bugüne kadar 6 buçuk yıl istikrarı sağladık, ay içerisinde değişik değişik kongreler yapmadık fakat buna rağmen kıymetimiz bilinmedi. Yaptığımız işler görülmedi. Bu saatten sonra biz bu işi tekrar olağanüstü kongreye götüreceğiz. Almış olduğumuz kararın yönetim olarak arkasında duracağız. Bu şehrin bu takıma yapmış olduğunu herkes biliyor, sahip çıkılmadığını herkes biliyor. Bu saatten sonra ne yapılacaksa yapması gerekenlere yapması şekliyle teslim edeceğiz” dedi.

“Tek başımıza mücadele ettik, hiç destek görmedik”

Kulüp için tek başlarına mücadele ettiklerini, hiçbir destek görmediklerini sözlerine ekleyen Başkan Ziya Eren, “Biz bu grubu en iyi şekilde yönettik, en az masrafla yönettik, kulüp gözüyle bakmadık ticarethane mantığıyla tüccar gözüyle yönettik. Görev yaptığımız 6 buçuk yıl içerisinde Kayseri Vergi Dairesi’ne hepsi makbuzlu 19 milyon TL vergi borcu ödedik. Geldiğimiz gün mevcut içinde bulunduğumuz kulüp binasını boşaltmak için Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden icra yazısıyla birlikte tahliye kararı geldi. Geldiğimiz günlerin akabinde kulüp bizim yönetimde olmadığımız dönemde İsrail ile İspanya’ya yapmış olduğu deplasman giderleri olan yaklaşık 400 bin TL masrafı yine bu yönetim ödedi.

Birikmiş, nereden geldiğini herkesin bir şekilde bildiği borçları bu yönetim ödedi.

Senelerdir bir şekilde aşılan elektrik, doğalgaz gibi kulüp tarafından ödenmeyen her şeyi bizimle birlikte tıkır tıkır ödendi. Personel hiçbir zaman düzenli maaşını alamazken bizim yönetimimizde elhamdülillah personelimizin maaşını aksatmadan ödedik. Tek başımıza mücadele ettik, hiç destek görmedik. Ama artık yeter diyoruz” şeklinde konuştu.

“Olağanüstü kongrede herhalde Valilik kayyum heyetini atar”

Bugün Dernekler Masası’na yazıyı ileteceklerini sözlerine ekleyen Kayseri Erciyesspor Kulübü Başkanı Ziya Eren, “Sizlerin de zaten her şeyi biliyor olmanıza rağmen bugün kamuoyuna paylaşıyoruz. Hiçbir gönül kırgınlığımız yok, bu işlerin tamamını memleket sevdalısı olarak yaptık. Bizim bu şehir için neler yaptığımızı herkes bilir. Ama bu saatten sonra memleketin delisi olmaya artık niyetimiz kalmadı, bitti. Bu takım ve bu şehir bunu hak etmiyor, 80 milyonluk ülkeye Kayseri’yi güldürmeye hiç kimsenin hakkı yok. Bundan sonra top bizden çıktı. Şehrin ileri gelenlerine bu topu bırakıyoruz. Artık karar kendilerinindir. Bu kulübün geleceği bu şekilde devam ederse benim gördüğüm kadarıyla kayyuma gider arkadaşlar. Onu da kim içine sindirebilir? Bu kulübe hala kimse sahip çıkmıyor. Kulüpte çalışan personel bizi aday göstermemiş olsaydı bugün burada kayyum heyeti olurdu. Bunun da hesabını verecek olan bizler değiliz. Biz derhal olağanüstü kongre kararı alıyoruz. İstifa etmenin bir anlamı yok, istifa ettik yine aynı şey. Bugün dernekler masasına iletilecek olan yazıyla birlikte yarın olağanüstü kongre kararı alıyoruz. Yine olağanüstü kongre kararında biz yönetime talip değiliz ve aday olmayacağız. Yine bugünkü gibi olursa aday değiliz. Dolayısıyla olağanüstü kongrede valilik herhalde kayyum heyetini tayin eder” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: İHA