Buca Sporun Başkenti Olacak

Tenisten tekvandoya, basketboldan futbola kadar birçok spor dalı için yaptığı yatırımlarla iddiasını sürdüren Buca Belediyesi’nden 2 yeni tesis müjdesi geldi. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina her 2 projenin tamamlanmasıyla Buca’nın sporun başkenti haline geleceğini söyledi.

Genç ve çocukların sağlıklı bedenlerle büyümesi ve boş zamanlarını en doğru değerlendirebilmesi için spor kursları ve tesisleri açıp, var olanları da yenileyen Buca Belediyesi ilçeyi spor kenti yapmak için yoğun mesai harcıyor.

Belediye, ilçe genelinde başlattığı ücretli ve ücretsiz kurslarla sporu her mahallede ulaşılabilir kılarken, aktif hale getirdiği Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü ile de profesyonelliğe giden yolda yeteneklerini keşfetmek isteyenlere yardımcı oluyor.

Göreve geldiği günden bu yana kente spor alanları kazandırmak için yoğun mesai harcayan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina,Bucalılara spor alanında iki büyük ve iddialı projenin de müjdesini verdi.

Başkan Piriştina, “İzmir Büyükşehir Belediyemiz Evka-1 Bölgesi Gaziler Mahallesi’nde yer alacak 2bin 200 kişilik spor merkezi yatırımına önümüzdeki ay başlayacak. Ayrıca Yaylacık bölgesinde içinde tam olimpik yüzme havuzu, atletizm pisti ve kültür sanat merkezi olan tesislerimiz yapılacak. Evka-1 ve Yaylacık projelerinin tamamlanmasıyla Buca Sporun başkenti olacak” açıklamasında bulundu.

Kaynak: İHA